Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki po cygańsku odznaczają się lekko słodkawym smakiem, który nadaje im nowego wymiaru. Z pewnością stanowią ciekawą alternatywę dla tradycyjnych ogórków kiszonych lub korniszonych. Przyprawa ziarenka smaku uniwersalne WINIARY jeszcze bardziej wzmocni ich smak i sprawi, że zaskoczeni domownicy zjedzą ogórki jeszcze chętniej. Smacznego!
Przygotowanie
95 min
Krok 1
70 min
Ogórki ze skórką pokroić w słupki. Cebulę pokroić w krąźki. Posolić i odstawić na godzinę.
Krok 2
5 min
Odlać sok. Ogórki ułożyć w słoiczkach.
Krok 3
5 min
Dodać przyprawy i zalać zalewą.
Krok 4
15 min
Słoiczki pasteryzować 15 minut.
Krok 1
z
4
Ogórki ze skórką pokroić w słupki. Cebulę pokroić w krąźki. Posolić i odstawić na godzinę.
Krok 2
z
4
Odlać sok. Ogórki ułożyć w słoiczkach.
Krok 3
z
4
Dodać przyprawy i zalać zalewą.
Krok 4
z
4
Słoiczki pasteryzować 15 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0