Ogórki po cygańsku
95min
Łatwy
1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 trochę
Przyprawa Jarzynka Winiary
2
Cebula
1 trochę
Liść laurowy
1
Marchewka
1
Pietruszka
2.5 szklanek
Woda
0.5 szklanka
Ocet
0.5 szklanka
Cukier
1 łyżeczka
Sól
1 trochę
Ziele angielskie
1 trochę
Gorczyca mielona
1 trochę
Koperek
.
Wartości odżywcze
Białko
0.47 g
Węglowodany
16.65 g
Tłuszcze
0.18 g
Wartość energetyczna
69.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
95 min
Krok 1
70 min
Ogórki ze skórką pokroić w słupki. Cebulę pokroić w krąźki. Posolić i odstawić na godzinę.
Krok 2
5 min
Odlać sok. Ogórki ułożyć w słoiczkach.
Krok 3
5 min
Dodać przyprawy i zalać zalewą.
Krok 4
15 min
Słoiczki pasteryzować 15 minut.
Ogórki po cygańsku odznaczają się lekko słodkawym smakiem, który nadaje im nowego wymiaru. Z pewnością stanowią ciekawą alternatywę dla tradycyjnych ogórków kiszonych lub korniszonych. Przyprawa ziarenka smaku uniwersalne WINIARY jeszcze bardziej wzmocni ich smak i sprawi, że zaskoczeni domownicy zjedzą ogórki jeszcze chętniej. Smacznego!
Komentarze 0