Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z mięsem i warzywami

0
73 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Dymka
300 g
Sos, wieprzowina, sucha, proszek
100 g
Kalafior
1 
Marchewka
100 g
Zielony groszek
100 ml
Kwaśna śmietana
1 Płaska łyżka
Pomidory z puszki krojone
150 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
500 ml
Mleko
2 
Jajko
1 szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

73 min
Krok 1
10 min
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
Krok 2
10 min
Warzywa pokrój w dowolnej wielkości kawałki i dodaj do mięsa, dodaj też ZIARENKA SMAKU.
Krok 3
0 min
Całość podlej wodą i duś, aż wszystko będzie miękkie.
Krok 4
3 min
Śmietanę wymieszaj z koncentratem pomidorowym i 1 łyżką mąki. Całość delikatnie wlej do mięsa i duś do momentu aż sos zgęstnieje.
Krok 5
5 min
Mąkę wymieszaj z jajkami, mlekiem i pokrojoną drobno dymką. Usmaż duże naleśniki.
Krok 6
5 min
Naleśniki napełniaj farszem i podawaj składane na pół.
Naleśniki  z mięsem i warzywami

Krok 1 z 6

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Naleśniki  z mięsem i warzywami

Krok 2 z 6

Warzywa pokrój w dowolnej wielkości kawałki i dodaj do mięsa, dodaj też ZIARENKA SMAKU.

Naleśniki  z mięsem i warzywami

Krok 3 z 6

Całość podlej wodą i duś, aż wszystko będzie miękkie.

Naleśniki  z mięsem i warzywami

Krok 4 z 6

Śmietanę wymieszaj z koncentratem pomidorowym i 1 łyżką mąki. Całość delikatnie wlej do mięsa i duś do momentu aż sos zgęstnieje.

Naleśniki  z mięsem i warzywami

Krok 5 z 6

Mąkę wymieszaj z jajkami, mlekiem i pokrojoną drobno dymką. Usmaż duże naleśniki.

Naleśniki  z mięsem i warzywami

Krok 6 z 6

Naleśniki napełniaj farszem i podawaj składane na pół.

Naleśniki nie tylko można podać na słodko. Proponujemy je w wydaniu wytrawnym – z groszkiem, cukinią, papryką i kalafiorem. To doskonały i pyszny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. A jeśli wśród Twoich bliskich są fani żółtego sera, na gorący naleśnik możesz położyć po dwa plasterki sera i poczekać chwilę, aż się roztopi. Danie to także komponuje się z świeżym szczypiorkiem lub pietruszką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika