Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne, wilgotne, aromatyczne muffinki dyniowe z budyniowym wnętrzem :)
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Budyń Winiary gotujemy w mniejszej ilości mleka - 200 ml. Odstawiamy do wychłodzenia.
Krok 2
10 min
W jednej misce mieszamy tzw. suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. W drugiej resztę składników wraz z puree z dyni i roztłuczonymi orzechami włoskimi. Wszystkie składniki razem mieszamy.
Krok 3
5 min
Nakładamy do połowy papilotek. Dodajemy na środek po łyżeczce budyniu i dopełniamy do 3/4 wysokości papilotek.
Krok 4
25 min
Pieczemy około 25 minut w temp 180 stopni. Smacznego!
Krok 1
z
4
Budyń Winiary gotujemy w mniejszej ilości mleka - 200 ml. Odstawiamy do wychłodzenia.
Krok 2
z
4
W jednej misce mieszamy tzw. suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. W drugiej resztę składników wraz z puree z dyni i roztłuczonymi orzechami włoskimi. Wszystkie składniki razem mieszamy.
Krok 3
z
4
Nakładamy do połowy papilotek. Dodajemy na środek po łyżeczce budyniu i dopełniamy do 3/4 wysokości papilotek.
Krok 4
z
4
Pieczemy około 25 minut w temp 180 stopni. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0