Muffinki czekoladowe z budyniem
70min
Łatwy
1 opakowanie
3
Jajko
10 dag
Margaryna
10 dag
Czekolada gorzka
10 dag
Cukier
10 dag
Mąka pszenna
2 dag
Mąka ziemniaczana
3 łyżeczek
300 ml
Mleko
4 łyżek
Cukier
3 dag
Czekolada
1 trochę
Kolorowa posypka
.
Wartości odżywcze
Białko
4.56 g
Węglowodany
28.14 g
Tłuszcze
13.73 g
Wartość energetyczna
263.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
70 min
Krok 1
10 min
Budyn przyrzadzam wedlug przepisu na opakowaniu uzywajac mniej mleka niz jest w przepisie.
Krok 2
5 min
Czekolade rozpuszczam w odrobinie mleka.
Krok 3
10 min
Skladniki mokre ( poza czekolada ) ucieram na gladka mase i nastepnie dodaje wymieszane razem skladniki suche.
Krok 4
10 min
Gdy masa jest gładką dodaje roztopioną, chłodną czekoladę. Mieszam ciasto z czekoladą na gładką, jednolita masę.
Krok 5
5 min
Układam w foremce papilotki. Do każdej papilotki nakładam łyżkę czekoladowego ciasta.
Krok 6
5 min
Na czekoladowe ciasto nakładam łyżkę budyniu. Budyń przykrywam kolejna łyzka czekoladowego ciasta.
Krok 7
30 min
Muffinki pieke w nagrzanym do 180 st. piekarniku przez ok. 25 minut. Po upieczeniu odkładam do wystygnięcia.
Krok 8
3 min
Nastepnie dekoruje czekolada plynna ( czekolada roztopiona w mleku lub polewa czekoladowa )
Krok 9
2 min
Polewe czekoladowa posypuje kolorowa posypka.
Muffinki czekoladowe z budyniem to szybkie i tanie ciasteczka na każdą okazję! Zrobisz je w wyjątkowo prosty i szybki sposób. Sprawdź nasz sposób na muffinki czekoladowe z budyniem!
Komentarze 0