Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na imprezach karnawałowych najlepiej sprawdzają się niewielkie przekąski, którymi można się zajadać bez konieczności korzystania z noża i widelca. Takie właśnie są minipizze z tortilli, które przygotujesz w pół godziny! To danie łączy w sobie wpływy kuchni włoskiej i meksykańskiej. Dzięki temu możesz uzyskać pyszny smak, dodatkowo wzbogacony Sosem Czosnkowym Winiary oraz ketchupem. Gwarantujemy, że Twoi goście często będą sięgać po minipizze na bazie tortilli – zwłaszcza jeśli podasz im kilka wariantów z różnymi warzywami.
Przygotowanie
22 min
Krok 1
2 min
Pomidor pokrój w cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
2 min
Placki tortilli połóż na blaszce do pieczenia. Jeśli masz duże tortille możesz wykroić z nich mniejsze np. przy pomocy szklanki albo miseczki.
Krok 3
2 min
Placki posmaruj ketchupem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora oraz salami.
Krok 4
15 min
Tak przygotowane pizze wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C na ok. 10-15 minut. Po upieczeniu udekoruj sosem czosnkowym oraz posyp rukolą.
Krok 5
1 min
Wskazówka: dodatki do pizzy możesz dowolnie zmieniać. Sięgaj zwłaszcza po sezonowe warzywa. W czasie karnawału najlepiej sprawdzi się pieczony burak lub czosnek, a nawet gruszka. Z dodatkiem gorgonzoli stworzy niezwykle apetyczne połączenie.
Krok 1
z
5
Pomidor pokrój w cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
z
5
Placki tortilli połóż na blaszce do pieczenia. Jeśli masz duże tortille możesz wykroić z nich mniejsze np. przy pomocy szklanki albo miseczki.
Krok 3
z
5
Placki posmaruj ketchupem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora oraz salami.
Krok 4
z
5
Tak przygotowane pizze wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C na ok. 10-15 minut. Po upieczeniu udekoruj sosem czosnkowym oraz posyp rukolą.
Krok 5
z
5
Wskazówka: dodatki do pizzy możesz dowolnie zmieniać. Sięgaj zwłaszcza po sezonowe warzywa. W czasie karnawału najlepiej sprawdzi się pieczony burak lub czosnek, a nawet gruszka. Z dodatkiem gorgonzoli stworzy niezwykle apetyczne połączenie.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0