Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Minipizze z tortilli
Dodaj do CookBook

Minipizze z tortilli

(11)
22 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Placki Tortilli
4  plastrów
Salami lub inna ulubiona wędlina
1 
Pomidory
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
2  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
100  g
Ser mozzarella
trochę
Rukola, może być też świeży szpinak
1 
Papryka czerwona, opcjonalnie w innym kolorze
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
27.1 g
Wartość energetyczna
348.7 kcal
Tłuszcze
14.7 g
Białko
26.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Tortilla smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Można wykorzystać ją zarówno w roli naleśnika, jak i w roli ciasta na pizzę. Dzięki gotowym plackom przygotowanie tego popularnego dania zajmuje znacznie mniej czasu i jest o wiele prostsze. Co więcej, pizza z tortilli smakuje świetnie również wtedy, kiedy już ostygnie. Jeśli lubisz kuchnię włoską i meksykańską, to połączenie powinno przypaść Ci do gustu. Prezentowany przepis na pizzę z tortilli możesz modyfikować wedle uznania, zmieniając dodatki i urozmaicając stosowane sosy (my proponujemy Sos Czosnkowy WINIARY). W końcu kulinarne gusta Twoich gości mogą mocno się od siebie różnić.


Jak zrobić pizzę z tortilli w piekarniku?
Przepis na pizzę z tortilli to idealny przykład na to, w jak prosty sposób można ułatwiać sobie przygotowywanie posiłków na co dzień. Gotowe placki, dostępne w każdym markecie, świetnie sprawdzają się jako baza do pizzy. Nie musisz zatem zagniatać ciasta, czekać aż wyrośnie i formować placków - wystarczy, że wyjmiesz je z opakowania. Jeśli interesują Cię zapiekane mini tortille, z dużych placków wytnij mniejsze. Możesz posłużyć się przy tym na przykład miseczką czy szklanką. Takie małe przekąski "na jeden kęs" są najlepsze na przyjęcia, ponieważ nie trzeba jeść ich nożem i widelcem. Proces przygotowania pizzy z tortilli nie należy do skomplikowanych. Na gotowy placek wykładamy ketchup łagodny WINIARY, a następnie posypujemy go tartym serem mozzarella. Teraz wystarczy położyć na pizzę ulubione dodatki: szynkę, pomidory, paprykę lub inne warzywa sezonowe. Pizza z tortilli piecze się bardzo szybko - powinna być gotowa po około 10 minutach. Po wyjęciu jej z pieca, możesz udekorować ją ulubionym sosem i posypać rukolą lub świeżymi listkami szpinaku.


Przepis na pizzę z tortilli - jak urozmaicić?
Pizza z tortilli w piekarniku to szybki i prosty sposób na stworzenie ulubionego dania z półproduktów. Taka pizza może zastąpić codzienny posiłek lub stanowić szybką, pożywną przekąskę. Jeśli mini pizza z tortilli ma służyć jako przystawka na imprezę, warto zadbać o stworzenie jej w kilku różnych odsłonach. Część osób lubi pizzę wegetariańską, część z dodatkami mięsnymi, a jeszcze inni nie boją się niebanalnych zestawień smaków słodko-ostrych czy słodko-słonych. Możesz zatem poeksperymentować zarówno z dodatkami, jak i z sosami. Ciekawe doznania smakowe zapewni gościom między innymi pizza z gruszką i gorgonzolą. Zainspiruj się recepturami z ulubionych pizzerii, jeśli obawiasz się kulinarnej wpadki - sprawdzone połączenia pozwolą zadowolić największych wielbicieli tego słynnego włoskiego dania.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    2 min
    Pomidor pokrój w cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    2 min
    Placki tortilli połóż na blaszce do pieczenia. Jeśli masz duże tortille możesz wykroić z nich mniejsze np. przy pomocy szklanki albo miseczki.
  • Krok 3

    2 min
    Placki posmaruj ketchupem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora oraz salami.
  • Krok 4

    15 min
    Tak przygotowane pizze wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C na ok. 10-15 minut. Po upieczeniu udekoruj sosem czosnkowym oraz posyp rukolą.
  • Krok 5

    1 min
    Wskazówka: dodatki do pizzy możesz dowolnie zmieniać. Sięgaj zwłaszcza po sezonowe warzywa. W czasie karnawału najlepiej sprawdzi się pieczony burak lub czosnek, a nawet gruszka. Z dodatkiem gorgonzoli stworzy niezwykle apetyczne połączenie.
Minipizze z tortilli

Krok 1 z 5

Pomidor pokrój w cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę.

Minipizze z tortilli

Krok 2 z 5

Placki tortilli połóż na blaszce do pieczenia. Jeśli masz duże tortille możesz wykroić z nich mniejsze np. przy pomocy szklanki albo miseczki.

Minipizze z tortilli

Krok 3 z 5

Placki posmaruj ketchupem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora oraz salami.

Minipizze z tortilli

Krok 4 z 5

Tak przygotowane pizze wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C na ok. 10-15 minut. Po upieczeniu udekoruj sosem czosnkowym oraz posyp rukolą.

Minipizze z tortilli

Krok 5 z 5

Wskazówka: dodatki do pizzy możesz dowolnie zmieniać. Sięgaj zwłaszcza po sezonowe warzywa. W czasie karnawału najlepiej sprawdzi się pieczony burak lub czosnek, a nawet gruszka. Z dodatkiem gorgonzoli stworzy niezwykle apetyczne połączenie.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Kanapki
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Śniadanie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Domowe minipizze

    Domowe minipizze

    1 godz 13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu