Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minipizze z tortilli

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Placki Tortilli
4 plastrów
Salami wołowe
1 
Pomidory
1 trochę
Winiary Sos czosnkowy
2 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
1 szklanka
Ser mozzarella
1 porcja
Rukola
4 plastrów
Salami

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
39.94 g
Węglowodany
25.71 g
Tłuszcze
21.59 g
Wartość energetyczna
460.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
2 min
Pomidor pokrój w cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
2 min
Placki tortilli połóż na blaszce do pieczenia. Jeśli masz duże tortille możesz wykroić z nich mniejsze np. przy pomocy szklanki albo miseczki.
Krok 3
2 min
Placki posmaruj ketchupem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora oraz salami.
Krok 4
15 min
Tak przygotowane pizze wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C na ok. 10-15 minut. Po upieczeniu udekoruj sosem czosnkowym oraz posyp rukolą.
Krok 5
1 min
Wskazówka: dodatki do pizzy możesz dowolnie zmieniać. Sięgaj zwłaszcza po sezonowe warzywa. W czasie karnawału najlepiej sprawdzi się pieczony burak lub czosnek, a nawet gruszka. Z dodatkiem gorgonzoli stworzy niezwykle apetyczne połączenie.
Minipizze z tortilli

Krok 1 z 5

Pomidor pokrój w cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę.

Minipizze z tortilli

Krok 2 z 5

Placki tortilli połóż na blaszce do pieczenia. Jeśli masz duże tortille możesz wykroić z nich mniejsze np. przy pomocy szklanki albo miseczki.

Minipizze z tortilli

Krok 3 z 5

Placki posmaruj ketchupem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora oraz salami.

Minipizze z tortilli

Krok 4 z 5

Tak przygotowane pizze wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C na ok. 10-15 minut. Po upieczeniu udekoruj sosem czosnkowym oraz posyp rukolą.

Minipizze z tortilli

Krok 5 z 5

Wskazówka: dodatki do pizzy możesz dowolnie zmieniać. Sięgaj zwłaszcza po sezonowe warzywa. W czasie karnawału najlepiej sprawdzi się pieczony burak lub czosnek, a nawet gruszka. Z dodatkiem gorgonzoli stworzy niezwykle apetyczne połączenie.

Na imprezach karnawałowych najlepiej sprawdzają się niewielkie przekąski, którymi można się zajadać bez konieczności korzystania z noża i widelca. Takie właśnie są minipizze z tortilli, które przygotujesz w pół godziny! To danie łączy w sobie wpływy kuchni włoskiej i meksykańskiej. Dzięki temu możesz uzyskać pyszny smak, dodatkowo wzbogacony Sosem Czosnkowym Winiary oraz ketchupem. Gwarantujemy, że Twoi goście często będą sięgać po minipizze na bazie tortilli – zwłaszcza jeśli podasz im kilka wariantów z różnymi warzywami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika