Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt
Minipizze z tortilli

Minipizze z tortilli

(11)
22min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Placki Tortilli
4  plastrów
Salami lub inna ulubiona wędlina
1 
Pomidory
trochę
Winiary Sos czosnkowy
2  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
100  g
Ser mozzarella
trochę
Rukola, może być też świeży szpinak
1 
Papryka czerwona, opcjonalnie w innym kolorze
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
26.67 g
Węglowodany
27.12 g
Tłuszcze
15.06 g
Wartość energetyczna
351.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Tortilla smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Można wykorzystać ją zarówno w roli naleśnika, jak i w roli ciasta na pizzę. Dzięki gotowym plackom przygotowanie tego popularnego dania zajmuje znacznie mniej czasu i jest o wiele prostsze. Co więcej, pizza z tortilli smakuje świetnie również wtedy, kiedy już ostygnie. Jeśli lubisz kuchnię włoską i meksykańską, to połączenie powinno przypaść Ci do gustu. Prezentowany przepis na pizzę z tortilli możesz modyfikować wedle uznania, zmieniając dodatki i urozmaicając stosowane sosy (my proponujemy Sos Czosnkowy WINIARY). W końcu kulinarne gusta Twoich gości mogą mocno się od siebie różnić.


Jak zrobić pizzę z tortilli w piekarniku?
Przepis na pizzę z tortilli to idealny przykład na to, w jak prosty sposób można ułatwiać sobie przygotowywanie posiłków na co dzień. Gotowe placki, dostępne w każdym markecie, świetnie sprawdzają się jako baza do pizzy. Nie musisz zatem zagniatać ciasta, czekać aż wyrośnie i formować placków - wystarczy, że wyjmiesz je z opakowania. Jeśli interesują Cię zapiekane mini tortille, z dużych placków wytnij mniejsze. Możesz posłużyć się przy tym na przykład miseczką czy szklanką. Takie małe przekąski "na jeden kęs" są najlepsze na przyjęcia, ponieważ nie trzeba jeść ich nożem i widelcem. Proces przygotowania pizzy z tortilli nie należy do skomplikowanych. Na gotowy placek wykładamy ketchup łagodny WINIARY, a następnie posypujemy go tartym serem mozzarella. Teraz wystarczy położyć na pizzę ulubione dodatki: szynkę, pomidory, paprykę lub inne warzywa sezonowe. Pizza z tortilli piecze się bardzo szybko - powinna być gotowa po około 10 minutach. Po wyjęciu jej z pieca, możesz udekorować ją ulubionym sosem i posypać rukolą lub świeżymi listkami szpinaku.


Przepis na pizzę z tortilli - jak urozmaicić?
Pizza z tortilli w piekarniku to szybki i prosty sposób na stworzenie ulubionego dania z półproduktów. Taka pizza może zastąpić codzienny posiłek lub stanowić szybką, pożywną przekąskę. Jeśli mini pizza z tortilli ma służyć jako przystawka na imprezę, warto zadbać o stworzenie jej w kilku różnych odsłonach. Część osób lubi pizzę wegetariańską, część z dodatkami mięsnymi, a jeszcze inni nie boją się niebanalnych zestawień smaków słodko-ostrych czy słodko-słonych. Możesz zatem poeksperymentować zarówno z dodatkami, jak i z sosami. Ciekawe doznania smakowe zapewni gościom między innymi pizza z gruszką i gorgonzolą. Zainspiruj się recepturami z ulubionych pizzerii, jeśli obawiasz się kulinarnej wpadki - sprawdzone połączenia pozwolą zadowolić największych wielbicieli tego słynnego włoskiego dania.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    2 min
    Pomidor pokrój w cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    2 min
    Placki tortilli połóż na blaszce do pieczenia. Jeśli masz duże tortille możesz wykroić z nich mniejsze np. przy pomocy szklanki albo miseczki.
  • Krok 3

    2 min
    Placki posmaruj ketchupem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora oraz salami.
  • Krok 4

    15 min
    Tak przygotowane pizze wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C na ok. 10-15 minut. Po upieczeniu udekoruj sosem czosnkowym oraz posyp rukolą.
  • Krok 5

    1 min
    Wskazówka: dodatki do pizzy możesz dowolnie zmieniać. Sięgaj zwłaszcza po sezonowe warzywa. W czasie karnawału najlepiej sprawdzi się pieczony burak lub czosnek, a nawet gruszka. Z dodatkiem gorgonzoli stworzy niezwykle apetyczne połączenie.
Minipizze z tortilli

Krok 1 z 5

Pomidor pokrój w cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę.

Minipizze z tortilli

Krok 2 z 5

Placki tortilli połóż na blaszce do pieczenia. Jeśli masz duże tortille możesz wykroić z nich mniejsze np. przy pomocy szklanki albo miseczki.

Minipizze z tortilli

Krok 3 z 5

Placki posmaruj ketchupem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora oraz salami.

Minipizze z tortilli

Krok 4 z 5

Tak przygotowane pizze wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C na ok. 10-15 minut. Po upieczeniu udekoruj sosem czosnkowym oraz posyp rukolą.

Minipizze z tortilli

Krok 5 z 5

Wskazówka: dodatki do pizzy możesz dowolnie zmieniać. Sięgaj zwłaszcza po sezonowe warzywa. W czasie karnawału najlepiej sprawdzi się pieczony burak lub czosnek, a nawet gruszka. Z dodatkiem gorgonzoli stworzy niezwykle apetyczne połączenie.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Kanapki
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Śniadanie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wrapy z pieczonym kurczakiem, sałatą i warzywami

    Wrapy z pieczonym kurczakiem, sałatą i warzywami

    48 min Łatwy
  • Przekąski z ciasta francuskiego

    Przekąski z ciasta francuskiego

    55 min Łatwy
  • Wrap z kurczakiem i mango

    Wrap z kurczakiem i mango

    26 min Łatwy
  • Pizza z kalafiora

    Pizza z kalafiora

    1 godz 7 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu