Minipizze z tortilli
22min
Łatwy
2
Placki Tortilli
4 plastrów
Salami wołowe
1
Pomidory
1 trochę
Winiary Sos czosnkowy
2 łyżek
1 szklanka
Ser mozzarella
1 porcja
Rukola
4 plastrów
Salami
.
Wartości odżywcze
Białko
39.94 g
Węglowodany
25.71 g
Tłuszcze
21.59 g
Wartość energetyczna
460.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
2 min
Pomidor pokrój w cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
2 min
Placki tortilli połóż na blaszce do pieczenia. Jeśli masz duże tortille możesz wykroić z nich mniejsze np. przy pomocy szklanki albo miseczki.
Krok 3
2 min
Placki posmaruj ketchupem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora oraz salami.
Krok 4
15 min
Tak przygotowane pizze wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C na ok. 10-15 minut. Po upieczeniu udekoruj sosem czosnkowym oraz posyp rukolą.
Krok 5
1 min
Wskazówka: dodatki do pizzy możesz dowolnie zmieniać. Sięgaj zwłaszcza po sezonowe warzywa. W czasie karnawału najlepiej sprawdzi się pieczony burak lub czosnek, a nawet gruszka. Z dodatkiem gorgonzoli stworzy niezwykle apetyczne połączenie.
Na imprezach karnawałowych najlepiej sprawdzają się niewielkie przekąski, którymi można się zajadać bez konieczności korzystania z noża i widelca. Takie właśnie są minipizze z tortilli, które przygotujesz w pół godziny! To danie łączy w sobie wpływy kuchni włoskiej i meksykańskiej. Dzięki temu możesz uzyskać pyszny smak, dodatkowo wzbogacony Sosem Czosnkowym Winiary oraz ketchupem. Gwarantujemy, że Twoi goście często będą sięgać po minipizze na bazie tortilli – zwłaszcza jeśli podasz im kilka wariantów z różnymi warzywami.
Komentarze 0