Domowe minipizze
1 godz 13 min
Łatwy
50
dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
5
dag
Drożdże
2
łyżek
Olej
2
łyżeczek
Cukier
1
łyżeczka
Sól
300
ml
Woda
0.67
opakowanie
4
plastrów
Szynka
8
plastrów
Ser Żółty
.
Wartości odżywcze
Białko
21.48 g
Tłuszcze
13.68 g
Wartość energetyczna
498.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
73 min
Krok 1
5 min
Mąkę wsypać do miski. Zrobić otwór, a następnie dodać rozdrobnione drożdże i cukier. Zalać 3 łyżkami ciepłej wody.
Krok 2
30 min
Zostawić do wyrośnięcia na 30 min.
Krok 3
10 min
Po urośnięciu dodać sól, olej, wodę i wyrobić ciasto.
Krok 4
10 min
Rozwałkować cienko ciasto. Wyciąć okrągłe kółka (mi wyszło 5 minipizz). Następnie smarujemy ciasto sosem.
Krok 5
2 min
Na cieście układamy ser i szynkę.
Krok 6
15 min
Piec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 15 minut.
Krok 7
1 min
Podawać na ciepło.
Każdy uwielbia smak pysznej włoskiej pizzy z aromatycznym ciągnącym się serem. Przenieś Włochy do Swojego domu i wykonaj pyszne mini pizze! Przygotuj ciasto drożdżowe, rozwałkuj i wykrawaj małe kółka. Ciasto posmaruj sosem pomidorowym, a następnie ułóż ser i szynkę. Tak przygotowane pizze wstaw do rozgrzanego piekarnika. Szybkie i łatwe do wykonania minipizze serwuj dla całej rodziny. Smacznego!
Komentarze 0