
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Domowe minipizze

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
30 minKrok 3
10 minKrok 4
10 minKrok 5
2 minKrok 6
15 minKrok 7
1 minKrok 1 z 7
Mąkę wsypać do miski. Zrobić otwór, a następnie dodać rozdrobnione drożdże i cukier. Zalać 3 łyżkami ciepłej wody.
Krok 2 z 7
Zostawić do wyrośnięcia na 30 min.
Krok 3 z 7
Po urośnięciu dodać sól, olej, wodę i wyrobić ciasto.
Krok 4 z 7
Rozwałkować cienko ciasto. Wyciąć okrągłe kółka (mi wyszło 5 minipizz). Następnie smarujemy ciasto sosem.
Krok 5 z 7
Na cieście układamy ser i szynkę.
Krok 6 z 7
Piec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 15 minut.
Krok 7 z 7
Podawać na ciepło.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 2