Mielone kotlety z łopatki wieprzowej
36min
Łatwy
500 g
Łopatka wieprzowa
1
Jajko
300 g
Bułka tarta
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
36.12 g
Węglowodany
54.43 g
Tłuszcze
15.12 g
Wartość energetyczna
509.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
10 min
Łopatkę mielimy na maszynce. Następnie przekładamy do miski.
Krok 2
5 min
Do mięsa dodajemy przyprawy oraz jako.
Krok 3
10 min
Całość mieszamy, doprawiamy. Formujemy kotleciki mielone.
Krok 4
10 min
Panierujemy w bułce tartej i smażymy na tluszczu.
Krok 5
1 min
Po usmażeniu z kazdej strony, wykładamy na ręcznik papierowy i gotowe. Podajemy i smacznego.
Kotlety, które wymagają od nas samodzielnego zmielenia mięsa, warto jednak się na to pokusić bo efekt na pewno będzie zadowalający. W trakcie przygotowań dodajmy do mięsa przyprawę Ziarenka smaku uniwersalne WINIARY, a nasz niedzielny obiad będzie jeszcze smaczniejszy. Przepis idealny dla całej rodziny. Smacznego!
Komentarze 0