Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mazurskie Farszynki

0
565 min
Trudny

Składniki

-
7 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Ziemniaki
200 g
Mąka ziemniaczana
2 
Jajko
1 łyżeczka
Sól
3 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
300 g
Mięso Drobiowe
1 pęczek
Szczypiorek
1 
Jajko
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
16.76 g
Węglowodany
45.31 g
Tłuszcze
11.45 g
Wartość energetyczna
347.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

565 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Ubijamy.
Krok 2
515 min
Mięso drobiowe gotujemy z dodatkiem włoszczyzny. Odcedzamy i kroimy w drobną kosteczkę. Ziemniaki oraz mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Krok 3
10 min
Do ziemniaków wbijamy jajka, dodajemy mąkę i sól. Zagniatamy na jednolite, gładkie ciasto. Dzielimy na 8 części, każdą rozwałkowujemy na prostokąt (10x15 cm).
Krok 4
10 min
Farsz: Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Jajko i szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki farszu (w tym mięso) łączymy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy Majonez.
Krok 5
10 min
Farszem napełniamy płaty ciasta, zwijamy do krótszego boku, zlepiamy brzegi. Farszynki smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Mazurskie Farszynki

Krok 1 z 5

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Ubijamy.

Mazurskie Farszynki

Krok 2 z 5

Mięso drobiowe gotujemy z dodatkiem włoszczyzny. Odcedzamy i kroimy w drobną kosteczkę. Ziemniaki oraz mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej.

Mazurskie Farszynki

Krok 3 z 5

Do ziemniaków wbijamy jajka, dodajemy mąkę i sól. Zagniatamy na jednolite, gładkie ciasto. Dzielimy na 8 części, każdą rozwałkowujemy na prostokąt (10x15 cm).

Mazurskie Farszynki

Krok 4 z 5

Farsz: Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Jajko i szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki farszu (w tym mięso) łączymy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy Majonez.

Mazurskie Farszynki

Krok 5 z 5

Farszem napełniamy płaty ciasta, zwijamy do krótszego boku, zlepiamy brzegi. Farszynki smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

Przysmak prosto z Warmii i Mazur. Ziemniaczane ciasto z nadzieniem z mięsa drobiowego, jajka i szczypiorku. Bardzo wydajna i ekonomiczna porcja. Sprawdź koniecznie przepis na świetne Mazurskie Farszynki na obiad, każdego dnia!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika