Makaron z kapustą
71min
Łatwy
1 główka
Młoda kapusta
100 g
Masło
100 ml
Śmietana 18%
2
Pomidory
300 g
Makaron
1 łyżeczka
Cukier
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Kminek
.
Wartości odżywcze
Białko
20.55 g
Węglowodany
100.64 g
Tłuszcze
26.98 g
Wartość energetyczna
675.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
71 min
Krok 1
5 min
Kapustę poszatkuj, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 2
30 min
Odstaw na 30 minut.
Krok 3
3 min
Odciśnij z nadmiaru płynu.
Krok 4
15 min
Rozpuść masło w garnku, dodaj kapustę i duś na wolnym ogniu często mieszając (możesz podlać wodą).
Krok 5
2 min
Gdy kapusta będzie miękka, wlej do garnka śmietanę, dopraw cukrem, pieprzem i kminkiem.
Krok 6
5 min
Pomidory obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w kostkę.
Krok 7
10 min
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, połącz z kapustą i pomidorami.
Krok 7
1 min
Podawaj od razu po przygotowaniu. Posyp startym żółtym serem.
Włoski makaron z duszoną kapustą, która z kolei zdaje się być klasykiem polskiej kuchni, to rewelacyjny sposób na ciekawe łączenie smaków. Wypróbuj nasz przepis na makaron z kapustą i rozkoszuj się smakiem rustykalnego dania!
Komentarze 0