Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

(0)
15min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest devogtange
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 Porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

70  g
Makaron ryżowy
150  g
Papryka żółta
120  g
Brokuł świeży
50  g
Cebula dymka
70  g
Orzeszki ziemne
1  łyżka
Olej rzepakowy
0.5  pęczek
Świeża kolendra
1 
Papryczka chili
200  g
Steki wołowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
26.92 g
Węglowodany
36.65 g
Tłuszcze
21.07 g
Wartość energetyczna
427.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
1 min
Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami
krok 2
6 min
W międzyczasie umyj paprykę, usuń nasiona i pokrój w paski.  Oczyść i umyj dymkę, a następnie pokrój w krążki o grubości ok. 1,5 cm. Umyj i oczyść brokuły, pokrój je na bardzo małe różyczki. Papryczkę chilli umyj, usuń pestki i pokrój w cienkie paski. Kolendrę umyj i oderwij liście od szypułek. Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami
krok 3
7 min
Stek wołowy pokrój w paski. Rozgrzej olej na patelni. Podsmaż na nim paski mięsa przez ok. 3 minuty. Dodaj warzywa i smaż przez ok. 3 minuty przy zamkniętej pokrywie. Dodaj Pastę z Pomysłem na... Teriyaki i dalej krótko podsmażaj. Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami
Krok 4
1 min
Dodaj makaron ryżowy. Posyp orzeszkami ziemnymi i kolendrą i podawaj. Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami
Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

Krok 1 z 4

Krok 1 Krok 1

Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

krok 2 z 4

krok 2 krok 2

W międzyczasie umyj paprykę, usuń nasiona i pokrój w paski.  Oczyść i umyj dymkę, a następnie pokrój w krążki o grubości ok. 1,5 cm. Umyj i oczyść brokuły, pokrój je na bardzo małe różyczki. Papryczkę chilli umyj, usuń pestki i pokrój w cienkie paski. Kolendrę umyj i oderwij liście od szypułek.

Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

krok 3 z 4

krok 3 krok 3

Stek wołowy pokrój w paski. Rozgrzej olej na patelni. Podsmaż na nim paski mięsa przez ok. 3 minuty. Dodaj warzywa i smaż przez ok. 3 minuty przy zamkniętej pokrywie. Dodaj Pastę z Pomysłem na... Teriyaki i dalej krótko podsmażaj.

Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

Krok 4 z 4

Krok 4 Krok 4

Dodaj makaron ryżowy. Posyp orzeszkami ziemnymi i kolendrą i podawaj.

To pyszne połączenie soczystej wołowiny, świeżych brokułów i chrupiących orzeszków ziemnych w sosie teriyaki. Wypróbuj ten szybki i łatwy przepis z dodatkiem Pasty z Pomysłem na... Teriyaki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

100 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
100 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
26.9g / 25%
Węglowodany
36.7g / 33%
Tłuszcze
21.1g / 42%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha