Makaron penne z jesiennymi warzywami w sosie
55min
Łatwy
250 g
Makaron Penne
5
Kabanosy
1
Cukinia
0.5
Papryka czerwona
0.5
Czerwona cebula
1 trochę
Parmezan tarty
0.5 pęczek
Natka pietruszki
0.5 pęczek
Szczypiorek
2 łyżek
Oregano lub tymianek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Oliwa
2 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
0.5 pęczek
Natka pietruszki
20 g
Szczypiorek lub rukola
50 ml
Oliwa
.
Wartości odżywcze
Białko
35.06 g
Węglowodany
105.84 g
Tłuszcze
61.73 g
Wartość energetyczna
1078.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
7 min
Paprykę pokrój w paseczki, a cebulę w piórka.
Krok 2
5 min
Cukinię pokrój w plastry.
Krok 3
5 min
Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż al dente cukinię, paprykę i cebulę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 4
10 min
Przygotuj sos, zmiksuj razem wszystkie składniki sosu, czyli pół pęczka natki, maggi, 50 ml oliwy i rukolę.
Krok 5
5 min
Kabanosy pokrój pod kątem tak, żeby przypominały makaron penne.
Krok 6
10 min
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i dołóż do patelni z warzywami.
Krok 7
2 min
Dodaj również kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Wymieszaj wszystko.
Krok 8
7 min
Dodaj wcześniej przygotowany sos do patelni, jeszcze raz wszystko wymieszaj podgrzewając przez chwilę.
Krok 9
4 min
Podawaj na ciepło lub zimno obsypane sporą porcją natki pietruszki, szczypiorku i oregano. Możesz również posypać całość świeżo startym serem.
Przepis na makaron penne z warzywami (cukinią, papryką, czerwoną cebulą, szczypiorkiem…), kabanosem i sosem na bazie Przyprawy w płynie MAGGI i oliwy powinien urzec miłośników przede wszystkim włoskich dań makaronowych.
Penne z mięsem i warzywamimożesz podawać na zimno lub na gorąco – w obu wypadkach nie zapomnij o startym parmezanie i obfitej ilości ziół!
Penne z mięsem i warzywamimożesz podawać na zimno lub na gorąco – w obu wypadkach nie zapomnij o startym parmezanie i obfitej ilości ziół!
Komentarze 0