Łopatka szpikowana
80min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.34 g
Węglowodany
126.08 g
Tłuszcze
19.42 g
Wartość energetyczna
729.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
80 min
Krok 1
10 min
Łopatkę natrzeć solą, naszpikować goździkami, posmarować olejem.
Krok 2
60 min
Piec w piekarniku godzinę.
Krok 3
10 min
Miód połączyć z Przyprawą i cukrem, posmarować nim pieczeń, obłożyć plastrami ananasa i piec przez kolejne 10 minut.
Łopatka wieprzowa z ananasem, to coś czego jeszcze nie serwowaliśmy! Słodycz miodu, intensywny aromat goździków, a wszystko okryte złotem glazury z dodatkiem przyprawy w płynie MAGGI... Zapraszamy, podano do stołu!
Komentarze 0