Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lekka sałatka z kurczakiem

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Filet z kurczaka
0.5 puszka
Ananas
1 
Por (biała część)
0.5 główka
Sałata strzępista
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.27 g
Węglowodany
31.73 g
Tłuszcze
24.57 g
Wartość energetyczna
437.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
15 min
Filet pokrój kostkę, oprósz solą i pieprzem, grilluj na patelni grillowej około 10 minut.
Krok 2
5 min
Sałatkę porwij na kawałki, przełóż do miski.
Krok 3
5 min
Białą część pora pokrój wzdłuż, następnie w półtalarki, dodaj do miski.
Krok 4
10 min
Dodaj pokrojone w kostkę plastry ananasa i kurczaka.
Krok 5
5 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem Delikatny WINIARY, dopraw solą i pieprzem.
Lekka sałatka z kurczakiem

Krok 1 z 5

Filet pokrój kostkę, oprósz solą i pieprzem, grilluj na patelni grillowej około 10 minut.

Lekka sałatka z kurczakiem

Krok 2 z 5

Sałatkę porwij na kawałki, przełóż do miski.

Lekka sałatka z kurczakiem

Krok 3 z 5

Białą część pora pokrój wzdłuż, następnie w półtalarki, dodaj do miski.

Lekka sałatka z kurczakiem

Krok 4 z 5

Dodaj pokrojone w kostkę plastry ananasa i kurczaka.

Lekka sałatka z kurczakiem

Krok 5 z 5

Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem Delikatny WINIARY, dopraw solą i pieprzem.

Lekka sałatka z grillowanym kurczakiem przyda się na towarzyskie imprezy – w domu lub w plenerze. Chrupiące cząstki ananasa, słodka sałata, por i kawałki kurczaka tworzą uroczą kompozycję z Majonezem Delikatnym WINIARY. Kto lubi, może wzbogacić ją garścią rodzynek sułtańskich, moczonych przez kwadrans w białym rumie. Dekorujemy fantazyjnie gałązkami świeżych ziół lub... kwiatami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika