Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso płuczemy i osuszamy, kroimy na grubszą kostkę. Pieczarki oraz cebulę obieramy i kroimy na półplasterki.
Mięso, cebulę i pieczarki wrzucamy na patelnię, dodajemy masło i podsmażamy.
Gdy woda z pieczarek odparuje, wlewamy śmietanę, dodajemy mąkę. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Gdy sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na końcu dodajemy posiekany koperek, mieszamy. Podajemy z ziemniakami i surówką.