Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paprykę, marchew i cukinię pokrój w cienkie paseczki, cebulę w piórka.
Umyte i oczyszczone grzyby pokrój w cienkie plastry.
Obrane mango pokrój w cienkie płatki obieraczką do warzyw.
Obrane jabłko pokrój na ćwiartki, a następnie w bardzo cienkie cząstki.
Na połowie oliwy z oliwek smaż cebulę, w połowie smażenia dorzuć marchew i grzyby.
Pod koniec smażenia dodaj paprykę, a na sam koniec cukinię.
Całość dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.
Do gorących warzyw dodaj mango i jabłka, bardzo delikatnie wymieszaj dodając w trakcie mieszania pokrojoną kolendrę.
Każdy filet z kurczaka bardzo delikatnie rozklep jedynie w najgrubszych miejscach, tak aby nasze filety były jednakowej grubości w każdym miejscu.
Zawiń każdy filet w Papirus i smaż na patelni po 5 minut z każdej strony.
Po usmażeniu filety pokrój w cienkie plastry.
Makaron ryżowy ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą z oliwek.
Centralnie na płaskim dużym talerzu ułóż ciepły makaron ryżowy. Na makaron nałóż sałatkę warzywno-owocową, posyp ją ziarnami sezamu.
Na wierzchu ułóż plastry kurczaka, polej je słodkim sosem chilli i udekoruj listkami świeżej kolendry.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0