Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny i rozgrzewający krem z dynią i pomidorami doprawiony imbirem i czosnkiem. Do tego pomidorowe ślimaczki z naleśników z serem i bazylią. Pychaaaaaaaaa ! :)
Przygotowanie
60 min
Krok 1
30 min
W garnku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną drobno cebulę, czosnek oraz starty imbir.<br/>Dodaj dynię i smaż parę minut. Wlej Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami oraz bulion. <br/>Duś na wolnym ogniu 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.<br/>Całość zblenduj.
Krok 2
15 min
Do miski wlej mleko oraz Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami . Dodaj jajko oraz mąkę. Zmiksuj całość. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni delikatnie posmarowaną olejem.
Krok 3
10 min
Bazylię drobno posiekaj.<br/>Każdego naleśnika posmaruj serkiem i posyp bazylią. <br/>Zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 4
5 min
Zupę podawaj z kleksem ze śmietany oraz ze ślimaczkami z naleśników.
Krok 5
0 min
S M A C Z N E G O !
Krok 1
z
5
W garnku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną drobno cebulę, czosnek oraz starty imbir.<br/>Dodaj dynię i smaż parę minut. Wlej Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami oraz bulion. <br/>Duś na wolnym ogniu 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.<br/>Całość zblenduj.
Krok 2
z
5
Do miski wlej mleko oraz Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami . Dodaj jajko oraz mąkę. Zmiksuj całość. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni delikatnie posmarowaną olejem.
Krok 3
z
5
Bazylię drobno posiekaj.<br/>Każdego naleśnika posmaruj serkiem i posyp bazylią. <br/>Zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 4
z
5
Zupę podawaj z kleksem ze śmietany oraz ze ślimaczkami z naleśników.
Krok 5
z
5
S M A C Z N E G O !
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0