Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

(0)
1 godz
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest arturkitka
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
1  kawałek
Korzeń imbiru
300  g
Dynia
100  g
Zupa pomidorowa Nasza Specjalność WINIARY
2  szklanek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
1  łyżeczka
Sól
1  łyżeczka
Pieprz czarny
100  ml
Śmietana 36%
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
100  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  szklanka
Mleko
3  łyżek
Zupa pomidorowa Nasza Specjalność WINIARY
1 
Jajko
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
200  g
Serek kremowy
1  pęczek
Bazylia świeża
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.06 g
Węglowodany
35.43 g
Tłuszcze
35.32 g
Wartość energetyczna
551.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszny i rozgrzewający krem z dynią i pomidorami doprawiony imbirem i czosnkiem.
Do tego pomidorowe ślimaczki z naleśników z serem i bazylią. Pychaaaaaaaaa ! :)

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    30 min
    W garnku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną drobno cebulę, czosnek oraz starty imbir.<br/>Dodaj dynię i smaż parę minut. Wlej Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami oraz bulion. <br/>Duś na wolnym ogniu 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.<br/>Całość zblenduj.
  • Krok 2

    15 min
    Do miski wlej mleko oraz Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami . Dodaj jajko oraz mąkę. Zmiksuj całość. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni delikatnie posmarowaną olejem.
  • Krok 3

    10 min
    Bazylię drobno posiekaj.<br/>Każdego naleśnika posmaruj serkiem i posyp bazylią. <br/>Zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki.
  • Krok 4

    5 min
    Zupę podawaj z kleksem ze śmietany oraz ze ślimaczkami z naleśników.
  • Krok 5

    0 min
    S M A C Z N E G O !
Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 1 z 5

W garnku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną drobno cebulę, czosnek oraz starty imbir.<br/>Dodaj dynię i smaż parę minut. Wlej Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami oraz bulion. <br/>Duś na wolnym ogniu 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.<br/>Całość zblenduj.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 2 z 5

Do miski wlej mleko oraz Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami . Dodaj jajko oraz mąkę. Zmiksuj całość. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni delikatnie posmarowaną olejem.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 3 z 5

Bazylię drobno posiekaj.<br/>Każdego naleśnika posmaruj serkiem i posyp bazylią. <br/>Zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 4 z 5

Zupę podawaj z kleksem ze śmietany oraz ze ślimaczkami z naleśników.

Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

Krok 5 z 5

S M A C Z N E G O !

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pałki z kurczaka na pomidorowym risotto

    25 min Łatwy
  • Dyniowe naleśniki ze śmietaną z purée

    55 min Łatwy
  • Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami i boczkiem ( jajka w masie żurkowej)

    1 godz Łatwy
  • Pulpety z kaszy jaglanej z cukinią zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu