Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety z ryżem w sosie pomidorowym

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Kapusta biała
1 
Cebula
1 łyżeczka
Masło
400 g
Mięso mielone
2 szklanek
Ryż
2 
Jajko
4 płaskich łyżek
Bułka tarta
2 płaskich łyżek
Olej
2 łyżek
Posiekany szczypiorek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
0 min
Ostudź ugtowany ryż.
Krok 2
15 min
Kapustę poszatkuj, gotuj 10 min.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, posiekaj i usmaż na maśle.
Krok 4
10 min
Mięso wymieszaj z kapustą, ryżem, cebulą i jajkami. Uformuj kotlety. Następnie obtocz je w bułce i smaż na oleju.
Krok 5
5 min
Zawartość Sosu rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Pozostaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 6
1 min
Kotlety polej sosem i posyp szczypiorkiem.
Kotlety z ryżem w sosie pomidorowym

Krok 1 z 6

Ostudź ugtowany ryż.

Kotlety z ryżem w sosie pomidorowym

Krok 2 z 6

Kapustę poszatkuj, gotuj 10 min.

Kotlety z ryżem w sosie pomidorowym

Krok 3 z 6

Cebulę obierz, posiekaj i usmaż na maśle.

Kotlety z ryżem w sosie pomidorowym

Krok 4 z 6

Mięso wymieszaj z kapustą, ryżem, cebulą i jajkami. Uformuj kotlety. Następnie obtocz je w bułce i smaż na oleju.

Kotlety z ryżem w sosie pomidorowym

Krok 5 z 6

Zawartość Sosu rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Pozostaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Kotlety z ryżem w sosie pomidorowym

Krok 6 z 6

Kotlety polej sosem i posyp szczypiorkiem.

Mielone kotlety z ryżem w sosie pomidorowym to doskonały pomysł na pożywne i proste drugie danie, bo ma w sobie wszystko: mięso, ryż i warzywa. Do masy mięsnej dodajemy poszatkowaną, podgotowaną białą kapustę, podsmażoną cebulę, gotowany ryż i surowe jajka. Panierujemy w bułce, smażymy i podajemy z przepysznym Sosem pomidorowym, posypane siekanym szczypiorkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika