Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kotlety z mortadeli to ciekawy pomysł na obiad, którym zaskoczymy domowników. Ta niecodzienna forma podania mortadeli powinna trafić w gusta większości łasuchów. Podane z ziemniakami zawojują Wasz rodzinny obiad. Smacznego!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Jajko wybić do miski i rozbełtaj widelcem. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Mortadelę pokroić na plastry.
Krok 3
3 min
Następnie maczać plastry mortadeli w jajku.
Krok 4
2 min
Następnie obtaczać w bułce tartej.
Krok 5
0 min
Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz. Opanierowaną mortadelę smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Krok 1
z
5
Jajko wybić do miski i rozbełtaj widelcem. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 2
z
5
Mortadelę pokroić na plastry.
Krok 3
z
5
Następnie maczać plastry mortadeli w jajku.
Krok 4
z
5
Następnie obtaczać w bułce tartej.
Krok 5
z
5
Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz. Opanierowaną mortadelę smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0