Kotlety z mortadeli
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
18.5 g
Węglowodany
6.18 g
Tłuszcze
27.8 g
Wartość energetyczna
354.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Jajko wybić do miski i rozbełtaj widelcem. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Mortadelę pokroić na plastry.
Krok 3
3 min
Następnie maczać plastry mortadeli w jajku.
Krok 4
2 min
Następnie obtaczać w bułce tartej.
Krok 5
0 min
Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz. Opanierowaną mortadelę smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Kotlety z mortadeli to ciekawy pomysł na obiad, którym zaskoczymy domowników. Ta niecodzienna forma podania mortadeli powinna trafić w gusta większości łasuchów. Podane z ziemniakami zawojują Wasz rodzinny obiad. Smacznego!
Komentarze 0