Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety z indyka

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Sznycle z indyka
100 g
Szynka Konserwowa
100 g
Ser żółty
100 g
Papryka Konserwowa
1 
Jajko
2 łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Papryka
3 płaskich łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
5827.31 kcal
Węglowodany
12.62 g
Białko
1146.05 g
Tłuszcze
112.96 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
10 min
Mięso rozbij, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i papryką.
Krok 2
5 min
Szynkę, ser i paprykę pokrój w paski.
Krok 3
5 min
Układaj porcje farszu na mięsie i zawijaj w rolady.
Krok 4
5 min
Jajko rozbij, dodaj Przyprawę i pieprz.
Krok 5
5 min
Mięso zanurz w jajku i obtocz w bułce tartej.
Krok 6
10 min
Smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Krok 7
1 min
Możesz podawać z kaszą i surówką z marchewki.
Kotlety z indyka

Krok 1 z 7

Mięso rozbij, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i papryką.

Kotlety z indyka

Krok 2 z 7

Szynkę, ser i paprykę pokrój w paski.

Kotlety z indyka

Krok 3 z 7

Układaj porcje farszu na mięsie i zawijaj w rolady.

Kotlety z indyka

Krok 4 z 7

Jajko rozbij, dodaj Przyprawę i pieprz.

Kotlety z indyka

Krok 5 z 7

Mięso zanurz w jajku i obtocz w bułce tartej.

Kotlety z indyka

Krok 6 z 7

Smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

Kotlety z indyka

Krok 7 z 7

Możesz podawać z kaszą i surówką z marchewki.

Zawijane kotlety z indyka, nadziewane farszem z szynki konserwowej, żółtego sera (można zetrzeć na tarce o grubych oczkach) i konserwowej papryki. Płaty mięsa doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i papryką, nadziewamy, rolujemy (można związać nitką, aby się nie rozwijały), panierujemy w jajku i bułce oraz smażymy. Do panierki można dodać ziarna sezamu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika