Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety z bakłażana

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 
Bakłażan
2 
Jajko
2 łyżek
Mąka
0.5 szklanka
Bułka tarta
1 trochę
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.17 g
Węglowodany
29.86 g
Tłuszcze
5.86 g
Wartość energetyczna
205.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Bakłażana obrać ze skórki, a potem pokroić w centymetrowe plastry. Posolić je i ułożyć na sicie tak by sok mógł ściekać.
Krok 2
3 min
Po około pół godzinie, osuszyć bakłażana ręcznikiem papierowym.
Krok 3
2 min
Jajka rozbić w miseczce, roztrzepać, przyprawić solą, jarzynką i pieprzem.
Krok 4
5 min
Bakłażana panierować najpierw w mące, potem w jaju i bułce tartej. Smażyć na rumiano.
Krok 5
1 min
Odsączyć na papierze i od razu podawać bo odgrzewane nie są już tak smaczne.
Kotlety z bakłażana

Krok 1 z 5

Bakłażana obrać ze skórki, a potem pokroić w centymetrowe plastry. Posolić je i ułożyć na sicie tak by sok mógł ściekać.

Kotlety z bakłażana

Krok 2 z 5

Po około pół godzinie, osuszyć bakłażana ręcznikiem papierowym.

Kotlety z bakłażana

Krok 3 z 5

Jajka rozbić w miseczce, roztrzepać, przyprawić solą, jarzynką i pieprzem.

Kotlety z bakłażana

Krok 4 z 5

Bakłażana panierować najpierw w mące, potem w jaju i bułce tartej. Smażyć na rumiano.

Kotlety z bakłażana

Krok 5 z 5

Odsączyć na papierze i od razu podawać bo odgrzewane nie są już tak smaczne.

Kotlety z bakłażana to ciekawa propozycja dla wszystkich fanów kuchni wegetariańskiej. Są delikatne, a przy tym niezwykle sycące. Przyprawa Jarzynka WINIARY doda im wyrazistości i wzbogaci nasze danie o nowe wrażenia kulinarne. Podawać od razu po przygotowaniu! Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika