Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryż ugotować. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę.
Wsypać pokrojone w kosteczkę pieczarki, poddusić.
Do mielonego mięsa dodać zimny ugotowany ryż, cebulę z pieczarkami, jajo, odciśniętą bułkę zamoczoną w mleku, posiekany szczypiorek, zmiażdżony czosnek, bułkę tartą.
Doprawić do smaku solą i pierzem, dokładnie wymieszać.
Z masy mięsnej formować owalne, spłaszczone, kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z pieczywem lub z ziemniakami i surówką.