Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wypróbuj pyszny, klasyczny deser z galaretką. Został on nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Czerwona Fasola" - czerwonafasola.pl. Do jego wykonania potrzebujesz niewiele składników, m.in. Galaretkę jagodowy smak WINIARY, serek mascarpone i świeże jagody. Ze względu na sezonowe owoce, deser ten najlepiej jest przyrządzać w lecie i na jesień, gdy są one najdojrzalsze i najsmaczniejsze.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Galaretkę rozpuść w 375 ml przegotowanej, gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Przelej ją do sześciu pucharków, tak aby sięgała 1/3 pucharu.
Krok 2
120 min
Poczekaj aż galaretka stężeje.
Krok 3
5 min
Gdy galaretka zastygnie ser mascarpone wymieszaj z sokiem imbirowym i cukrem pudrem, rozprowadź cienką warstwę sera na galaretce.
Krok 4
5 min
Na wierzchu ułóż obmyte jagody i polej polewą z białej czekolady.
Krok 1
z
4
Galaretkę rozpuść w 375 ml przegotowanej, gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Przelej ją do sześciu pucharków, tak aby sięgała 1/3 pucharu.
Krok 2
z
4
Poczekaj aż galaretka stężeje.
Krok 3
z
4
Gdy galaretka zastygnie ser mascarpone wymieszaj z sokiem imbirowym i cukrem pudrem, rozprowadź cienką warstwę sera na galaretce.
Krok 4
z
4
Na wierzchu ułóż obmyte jagody i polej polewą z białej czekolady.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0