Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Klasyczny deser z galaretką

(0)
20min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250  g
Serek mascarpone
1  uncja
Sok imbirowy
2  łyżek
Cukier puder
125  g
Jagody
1  tabliczka
Biała czekolada

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.5 g
Węglowodany
19.43 g
Tłuszcze
21.63 g
Wartość energetyczna
283.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
10 min
Galaretkę rozpuść w 375 ml przegotowanej, gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Przelej ją do sześciu pucharków, tak aby sięgała 1/3 pucharu.
Krok 2
120 min
Poczekaj aż galaretka stężeje.
Krok 3
5 min
Gdy galaretka zastygnie ser mascarpone wymieszaj z sokiem imbirowym i cukrem pudrem, rozprowadź cienką warstwę sera na galaretce.
Krok 4
5 min
Na wierzchu ułóż obmyte jagody i polej polewą czekoladową.
Klasyczny deser z galaretką

Krok 1 z 4

Galaretkę rozpuść w 375 ml przegotowanej, gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Przelej ją do sześciu pucharków, tak aby sięgała 1/3 pucharu.

Klasyczny deser z galaretką

Krok 2 z 4

Poczekaj aż galaretka stężeje.

Klasyczny deser z galaretką

Krok 3 z 4

Gdy galaretka zastygnie ser mascarpone wymieszaj z sokiem imbirowym i cukrem pudrem, rozprowadź cienką warstwę sera na galaretce.

Klasyczny deser z galaretką

Krok 4 z 4

Na wierzchu ułóż obmyte jagody i polej polewą czekoladową.

Wypróbuj pyszny, klasyczny deser z galaretką. Został on nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Czerwona Fasola" - czerwonafasola.pl. Do jego wykonania potrzebujesz niewiele składników, m.in. Galaretkę jagodowy smak WINIARY, serek mascarpone i świeże jagody. Ze względu na sezonowe owoce, deser ten najlepiej jest przyrządzać w lecie i na jesień, gdy są one najdojrzalsze i najsmaczniejsze.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha