Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Klasyczny deser z galaretką

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Galaretka jagodowy smak WINIARY
250 g
Serek mascarpone
1 uncja
Sok imbirowy
2 łyżek
Cukier puder
125 g
Jagody
1 tabliczka
Biała czekolada

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
283.72 kcal
Białko
4.5 g
Węglowodany
15.44 g
Tłuszcze
25.62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
10 min
Galaretkę rozpuść w 375 ml przegotowanej, gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Przelej ją do sześciu pucharków, tak aby sięgała 1/3 pucharu.
Krok 2
120 min
Poczekaj aż galaretka stężeje.
Krok 3
5 min
Gdy galaretka zastygnie ser mascarpone wymieszaj z sokiem imbirowym i cukrem pudrem, rozprowadź cienką warstwę sera na galaretce.
Krok 4
5 min
Na wierzchu ułóż obmyte jagody i polej polewą czekoladową.
Klasyczny deser z galaretką

Krok 1 z 4

Galaretkę rozpuść w 375 ml przegotowanej, gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Przelej ją do sześciu pucharków, tak aby sięgała 1/3 pucharu.

Klasyczny deser z galaretką

Krok 2 z 4

Poczekaj aż galaretka stężeje.

Klasyczny deser z galaretką

Krok 3 z 4

Gdy galaretka zastygnie ser mascarpone wymieszaj z sokiem imbirowym i cukrem pudrem, rozprowadź cienką warstwę sera na galaretce.

Klasyczny deser z galaretką

Krok 4 z 4

Na wierzchu ułóż obmyte jagody i polej polewą czekoladową.

Wypróbuj pyszny, klasyczny deser z galaretką. Został on nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Czerwona Fasola" - czerwonafasola.pl. Do jego wykonania potrzebujesz niewiele składników, m.in. Galaretkę jagodowy smak WINIARY, serek mascarpone i świeże jagody. Ze względu na sezonowe owoce, deser ten najlepiej jest przyrządzać w lecie i na jesień, gdy są one najdojrzalsze i najsmaczniejsze.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika