Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami

0
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Truskawki
2 łyżek
Cukier puder
200 ml
Śmietana 30%
1 paczka
Galaretka truskawkowy smak WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.68 g
Węglowodany
16.48 g
Tłuszcze
18.28 g
Wartość energetyczna
212.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

Krok 1
5 min
Zagotuj 500 ml wody. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
Krok 2
120 min
Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę można udekorować świeżymi owocami.
Krok 3
10 min
Śmietankę kremówkę ubij z cukrem pudrem na bitą śmietanę.
Krok 4
1 min
Galaretkę podawaj ze świeżymi owocami i śmietaną.
Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami

Krok 1 z 4

Zagotuj 500 ml wody. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.

Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami

Krok 2 z 4

Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę można udekorować świeżymi owocami.

Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami

Krok 3 z 4

Śmietankę kremówkę ubij z cukrem pudrem na bitą śmietanę.

Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami

Krok 4 z 4

Galaretkę podawaj ze świeżymi owocami i śmietaną.

Galaretka truskawkowa ze świeżymi owocami i bitą śmietaną to doskonały pomysł na lekki deser. Dosładzamy do smaku cukrem lub ksylitolem (cukrem brzozowym). Można też zalać tężejącą galaretką całe owoce, ułożone w foremkach czy pucharkach i udekorować kompozycję listkiem mięty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika