Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepyszny czekoladowy kisiel wspaniale sprawdzi się jako deser na podwieczorek dla całej rodziny. Zagotuj śmietankę z cukrem, wanilią i czekoladą, a następnie zestaw z ognia i dodaj mąkę ziemniaczaną. Pyszny kisiel serwuj po wystudzeniu z dodatkiem kostki gorzkiej czekolady.
Przygotowanie
24 min
Krok 1
3 min
Zagotowujemy 450 ml śmietanki z cukrem, wanilią i czekoladą.
Krok 2
2 min
Resztą śmietanki mieszamy dokładnie z mąką.
Krok 3
2 min
Mieszankę powoli dodajemy do garnka, ciągle mieszając.
Krok 4
2 min
Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji, ściągamy z ognia.
Krok 5
15 min
Nalewamy do salaterek i studzimy, podajemy na zimno.
Krok 1
z
5
Zagotowujemy 450 ml śmietanki z cukrem, wanilią i czekoladą.
Krok 2
z
5
Resztą śmietanki mieszamy dokładnie z mąką.
Krok 3
z
5
Mieszankę powoli dodajemy do garnka, ciągle mieszając.
Krok 4
z
5
Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji, ściągamy z ognia.
Krok 5
z
5
Nalewamy do salaterek i studzimy, podajemy na zimno.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0