Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny keks z majonezem Winiary którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole ;)
Przygotowanie
63 min
Krok 1
10 min
Białka ubić na sztywno wsypać cukier i ubijać do jego rozpuszczenia. Następnie miksując dodawać po jednym żółtku, a później porcjami wymieszane mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
5 min
Na koniec ciasto wymieszać z majonezem, wsypać mieszankę keksową i wlać olejek - wymieszać.
Krok 3
45 min
Ciasto przelać do formy keksowej i piecz w temp. 170 stopni przez 45-50 minut.
Krok 4
3 min
Polukrować.
Krok 1
z
4
Białka ubić na sztywno wsypać cukier i ubijać do jego rozpuszczenia. Następnie miksując dodawać po jednym żółtku, a później porcjami wymieszane mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
z
4
Na koniec ciasto wymieszać z majonezem, wsypać mieszankę keksową i wlać olejek - wymieszać.
Krok 3
z
4
Ciasto przelać do formy keksowej i piecz w temp. 170 stopni przez 45-50 minut.
Krok 4
z
4
Polukrować.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0