Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kawa dyniowa z bitą śmietaną

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
1 1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 łyżek
Puree z dyni
150 ml
Kawa rozpuszczalna
200 ml
Mleko
100 ml
Orzechy, mleko kokosowe, surowe (płyn wyciskany z tartego mięsa i wody)
1 łyżeczka
Cynamon
1 łyżeczka
Ekstrakt waniliowy
1 łyżeczka
Ziarna anyżu

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
13.45 g
Węglowodany
35.3 g
Tłuszcze
36.37 g
Wartość energetyczna
501.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
40 min
Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z mlekiem kokosowym i przyprawami na gładki mus.
Krok 2
5 min
Na dno szklanki wlać 4 łyżki dyniowego musu, następnie sparzyć kawę i wlewać na mus dyniowy.
Krok 3
5 min
Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, zawartość torebki z Bitą śmietaną Winiary pomału wsypywać do mleka i miksować przez 5 minut. Śmietana jest już gotowa do spożycia. Dodać dowolną ilość do kawy dyniowej.
Kawa dyniowa z bitą śmietaną

Krok 1 z 3

Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z mlekiem kokosowym i przyprawami na gładki mus.

Kawa dyniowa z bitą śmietaną

Krok 2 z 3

Na dno szklanki wlać 4 łyżki dyniowego musu, następnie sparzyć kawę i wlewać na mus dyniowy.

Kawa dyniowa z bitą śmietaną

Krok 3 z 3

Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, zawartość torebki z Bitą śmietaną Winiary pomału wsypywać do mleka i miksować przez 5 minut. Śmietana jest już gotowa do spożycia. Dodać dowolną ilość do kawy dyniowej.

Aromatyczna, rozgrzewająca kawa z musem dyniowym, w towarzystwie przypraw korzennych i bitej śmietany to idealny pomysł na długie jesienno-zimowe wieczory.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika