Kaszanka z jajkiem na gorąco
23min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
24.73 g
Węglowodany
2.47 g
Tłuszcze
47.92 g
Wartość energetyczna
547.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
3 min
Szczypiorek drobno siekamy.
Krok 2
5 min
Kaszankę obieramy z jelita, kroimy w plastry.
Krok 3
10 min
Następnie wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnię. Podgrzewamy, aby się ładnie rozeszła. Następnie wbijamy jajka i dokładnie mieszamy.
Krok 4
4 min
Doprawiamy pieprzem i maggi, a na koniec dodajemy posiekany szczypior. Całość mieszamy.
Krok 5
1 min
Podajemy posypując szczypiorkiem, serwujemy z pieczywem.
Szybkie śniadanie w postaci kaszanki na gorąco z roztrzepanymi jajkami nasyci Cię na wiele godzin. Kaszanka z jajkiem na gorąco doprawiana jest Przyprawą w płynie MAGGI, co sprawia, że nabiera ona smakowej głębi. Danie serwuj przyozdobione posiekanym szczypiorkiem, w towarzystwie świeżego chleba.
Komentarze 0