Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasza perłowa z warzywami

0
1 godz 15 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

7  oz
WINIARY Bulion z kurczaka z ziele angielskie i liściem laurowym 120g Total Poland
15  dag
Kasza jęczmienna
1  łyżka
Masło
1 
Cukinia
2 
Marchewka
1 
Papryka czerwona
0.5 
Cebula
1  ząbek
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1  łodyga
Seler naciowy
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.12 g
Węglowodany
34.73 g
Tłuszcze
22.14 g
Wartość energetyczna
399.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
5 min
Na patelni rozpuścić masło, dodać umytą i osączoną kaszę.
Krok 2
10 min
Kaszę wymieszać z masłem, lekko zrumienić
Krok 3
30 min
Dodać wywar z kurczaka, gotować 30 minut.
Krok 4
10 min
Seler naciowy, cukinię, marchewki, czerwoną paprykę, pół cebuli i ząbek czosnku pokroić w drobną kostkę.
Krok 5
10 min
Warzywa włożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć 10 minut.
Krok 6
5 min
Kasze połączyć z warzywami.
Krok 7
5 min
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Kasza perłowa z warzywami

Krok 1 z 7

Na patelni rozpuścić masło, dodać umytą i osączoną kaszę.

Kasza perłowa z warzywami

Krok 2 z 7

Kaszę wymieszać z masłem, lekko zrumienić

Kasza perłowa z warzywami

Krok 3 z 7

Dodać wywar z kurczaka, gotować 30 minut.

Kasza perłowa z warzywami

Krok 4 z 7

Seler naciowy, cukinię, marchewki, czerwoną paprykę, pół cebuli i ząbek czosnku pokroić w drobną kostkę.

Kasza perłowa z warzywami

Krok 5 z 7

Warzywa włożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć 10 minut.

Kasza perłowa z warzywami

Krok 6 z 7

Kasze połączyć z warzywami.

Kasza perłowa z warzywami

Krok 7 z 7

Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Kasza perłowa z warzywami to smaczne i lekkie danie, które łatwo można zabrać ze sobą do pracy czy na uczelnie. Jest smaczna zarówno na ciepło, zaraz po przyrządzeniu, jak i po wystygnięciu.

Jak przygotować kaszę perłową z warzywami? Zacznij od rozpuszczenia na patelni odrobiny masła, wysyp na nie opłukaną i osączoną kaszę, zrumień delikatnie. Zalej bulionem drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.

W tym czasie umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę warzywa. Proponujemy zestaw składający się z selera naciowego, cukinii, marchewki, czerwonej papryki, połowy cebuli i ząbka czosnku, ale możesz zmienić tę kompozycję, uwzględniając swoje preferencje. Rozgrzej oliwę i smaż warzywa przez 10 minut. Po tym czasie zmieszaj je z kaszą i dopraw solą i pieprzem. Kasza perłowa z warzywami gotowa. Możesz podawać ją samą, ale będzie też stanowiła świetny dodatek do różnego rodzaju pieczonych czy smażonych mięs. Jeśli przygotowujesz kaszę perłową z warzywami z wyprzedzeniem i planujesz ją zjeść na zimno – jako drugie śniadanie czy lunch w pracy – spróbuj dodać trochę soku z cytryny lub limonki, urozmaica to smak potrawy i działa odświeżająco.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika