Kasza perłowa z warzywami
1 godz 15 min
Łatwy
7
oz
WINIARY Bulion z kurczaka z ziele angielskie i liściem laurowym 120g Total Poland
15
dag
Kasza jęczmienna
1
łyżka
Masło
1
Cukinia
2
Marchewka
1
Papryka czerwona
0.5
Cebula
1
ząbek
2
łyżek
Oliwa z oliwek
1
łodyga
Seler naciowy
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
9.12 g
Węglowodany
34.73 g
Tłuszcze
22.14 g
Wartość energetyczna
399.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Na patelni rozpuścić masło, dodać umytą i osączoną kaszę.
Krok 2
10 min
Kaszę wymieszać z masłem, lekko zrumienić
Krok 3
30 min
Dodać wywar z kurczaka, gotować 30 minut.
Krok 4
10 min
Seler naciowy, cukinię, marchewki, czerwoną paprykę, pół cebuli i ząbek czosnku pokroić w drobną kostkę.
Krok 5
10 min
Warzywa włożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć 10 minut.
Krok 6
5 min
Kasze połączyć z warzywami.
Krok 7
5 min
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Smaczne, lekkie danie z kaszą perłową i warzywami to dobry pomysł na obiad do pracy. Podgrzej na patelni masełko i wrzuć na nie umytą i osączoną kaszę, lekko zrumień. Dodaj wywar z mięsa, a następnie pokrojone w kostkę warzywa uprzednio podsmażone na oliwie. Połącz wszystko razem, dopraw do smaku i rozkoszuj się delikatnym, a zarazem pożywnym daniem.
Komentarze 0