Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wypróbuj nieskomplikowany, a jakże efektowny przepis na wigilijną kaszę z grzybami. Niezwykle modny w ostatnim czasie pęczak, gotowany w aromatycznym bulionie grzybowym WINIARY, wymieszany z cudownie maślanymi grzybkami, to połączenie równie proste, co idealne. Dodatek świeżej natki pietruszki doda daniu lekkości i sprawi, że kasza z grzybami będzie nie tylko pysznym elementem kolacji, ale także piękną dekoracją świątecznego stołu.
Przygotowanie
46 min
Krok 1
15 min
Kaszę pęczak ugotuj w bulionie grzybowym WINIARY z dodatkiem 50 g masła.
Krok 2
15 min
Grzyby zalej wrzątkiem. Kiedy zmiękną pokrój w paski.
Krok 3
10 min
Cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmaż z grzybami na pozostałym maśle.
Krok 4
2 min
Wymieszaj z ugotowaną kaszą.
Krok 5
3 min
Dopraw solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną masła, gdyby kasza była za sucha.
Krok 6
1 min
Podawaj z dużą ilością natki pietruszki.
Krok 1
z
6
Kaszę pęczak ugotuj w bulionie grzybowym WINIARY z dodatkiem 50 g masła.
Krok 2
z
6
Grzyby zalej wrzątkiem. Kiedy zmiękną pokrój w paski.
Krok 3
z
6
Cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmaż z grzybami na pozostałym maśle.
Krok 4
z
6
Wymieszaj z ugotowaną kaszą.
Krok 5
z
6
Dopraw solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną masła, gdyby kasza była za sucha.
Krok 6
z
6
Podawaj z dużą ilością natki pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0