Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasza pęczak z suszonymi grzybami

0
46 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Kasza jęczmienna perłowa
100 g
Grzyby shiitake suszone
4 
Cebula
1 pęczek
Natka pietruszki
75 g
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.89 g
Węglowodany
51.95 g
Tłuszcze
8.72 g
Wartość energetyczna
300.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
15 min
Kaszę pęczak ugotuj w bulionie grzybowym WINIARY z dodatkiem 50 g masła.
Krok 2
15 min
Grzyby zalej wrzątkiem. Kiedy zmiękną pokrój w paski.
Krok 3
10 min
Cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmaż z grzybami na pozostałym maśle.
Krok 4
2 min
Wymieszaj z ugotowaną kaszą.
Krok 5
3 min
Dopraw solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną masła, gdyby kasza była za sucha.
Krok 6
1 min
Podawaj z dużą ilością natki pietruszki.
Kasza pęczak z suszonymi grzybami

Krok 1 z 6

Kaszę pęczak ugotuj w bulionie grzybowym WINIARY z dodatkiem 50 g masła.

Kasza pęczak z suszonymi grzybami

Krok 2 z 6

Grzyby zalej wrzątkiem. Kiedy zmiękną pokrój w paski.

Kasza pęczak z suszonymi grzybami

Krok 3 z 6

Cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmaż z grzybami na pozostałym maśle.

Kasza pęczak z suszonymi grzybami

Krok 4 z 6

Wymieszaj z ugotowaną kaszą.

Kasza pęczak z suszonymi grzybami

Krok 5 z 6

Dopraw solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną masła, gdyby kasza była za sucha.

Kasza pęczak z suszonymi grzybami

Krok 6 z 6

Podawaj z dużą ilością natki pietruszki.

Wypróbuj nieskomplikowany, a jakże efektowny przepis na wigilijną kaszę z grzybami. Niezwykle modny w ostatnim czasie pęczak, gotowany w aromatycznym bulionie grzybowym WINIARY, wymieszany z cudownie maślanymi grzybkami, to połączenie równie proste, co idealne. Dodatek świeżej natki pietruszki doda daniu lekkości i sprawi, że kasza z grzybami będzie nie tylko pysznym elementem kolacji, ale także piękną dekoracją świątecznego stołu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika