Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słodki kapuśniak z pomidorami, z białej kapusty, marchwi i cebuli, zagęszczany zasmażką z masła i mąki oraz doprawiony koncentratem pomidorowym. Niepowtarzalny smak nadaje mu aromatyczny bulion na żeberkach WINIARY. W sezonie, zamiast koncentratu, możesz dodać do zupy dwa-trzy większe pomidory, podsmażone na maśle i przetarte przez sitko. Danie podaj z ziemniakami lub chlebem i posyp aromatyczną natką pietruszki. Smacznego!
Marchew i cebulę obierz. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a cebulę posiekaj.
Krok 4
5 min
Warzywa podsmaż na oleju.
Krok 5
20 min
Do bulionu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
Krok 6
5 min
Dodaj koncentrat pomidorowy, zagotuj.
Krok 7
1 min
Podawaj z ziemniakami lub chlebem.
Krok 1
z
7
Kostki rozpuść w 1,5 l wrzącej wody.
Krok 2
z
7
Kapustę umyj, poszatkuj i oprósz solą.
Krok 3
z
7
Marchew i cebulę obierz. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a cebulę posiekaj.
Krok 4
z
7
Warzywa podsmaż na oleju.
Krok 5
z
7
Do bulionu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
Krok 6
z
7
Dodaj koncentrat pomidorowy, zagotuj.
Krok 7
z
7
Podawaj z ziemniakami lub chlebem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0