Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapuśniak z pomidorami

0
48 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Kapusta biała
1 
Marchewka
1 
Cebula
2 łyżek
Olej
2 łyżek
Masło
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.89 g
Tłuszcze
13.74 g
Węglowodany
14.05 g
Wartość energetyczna
183.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

48 min
Krok 1
2 min
Kostki rozpuść w 1,5 l wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Kapustę umyj, poszatkuj i oprósz solą.
Krok 3
10 min
Marchew i cebulę obierz. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a cebulę posiekaj.
Krok 4
5 min
Warzywa podsmaż na oleju.
Krok 5
20 min
Do bulionu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
Krok 6
5 min
Dodaj koncentrat pomidorowy, zagotuj.
Krok 7
1 min
Podawaj z ziemniakami lub chlebem.
Kapuśniak z pomidorami

Krok 1 z 7

Kostki rozpuść w 1,5 l wrzącej wody.

Kapuśniak z pomidorami

Krok 2 z 7

Kapustę umyj, poszatkuj i oprósz solą.

Kapuśniak z pomidorami

Krok 3 z 7

Marchew i cebulę obierz. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a cebulę posiekaj.

Kapuśniak z pomidorami

Krok 4 z 7

Warzywa podsmaż na oleju.

Kapuśniak z pomidorami

Krok 5 z 7

Do bulionu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.

Kapuśniak z pomidorami

Krok 6 z 7

Dodaj koncentrat pomidorowy, zagotuj.

Kapuśniak z pomidorami

Krok 7 z 7

Podawaj z ziemniakami lub chlebem.

Słodki kapuśniak z pomidorami, z białej kapusty, marchwi i cebuli, zagęszczany zasmażką z masła i mąki oraz doprawiony koncentratem pomidorowym. Niepowtarzalny smak nadaje mu aromatyczny bulion na żeberkach WINIARY. W sezonie, zamiast koncentratu, możesz dodać do zupy dwa-trzy większe pomidory, podsmażone na maśle i przetarte przez sitko. Danie podaj z ziemniakami lub chlebem i posyp aromatyczną natką pietruszki. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika