Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Główkę kapusty dokładnie umyć. Liście oraz jedną ćwiartkę pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w blenderze i zmiksować na niezupełnie gładki mus. Przecedzić na sitku. Tak przygotowany sok dodamy do zupy na odpowiednim etapie gotowania. Pozostałą część główki drobno poszatkować.
Marchewki obrać, pokroić w półksiężyce. Pokrojone warzywa umieścić w garnku. Zalać bulionem warzywnym i gotować na wolnym ogniu.
W międzyczasie ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do zupy.
Cebulę oraz ząbki czosnku obrać, drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę wraz z czosnkiem, a następnie dodać pomidory i kiełbasę. Całość delikatnie przesmażyć. Dodać do zupy, kiedy ziemniaki zaczną się robić miękkie.
Następnie dolać przygotowany sok z kapusty, sok z cytryny oraz ocet z białego wina.
Całość doprawić majerankiem oraz solą.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0