Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY
Dodaj do CookBook

Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

(0)
15 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Pieczeń Wieprzowa z Łopatki
trochę
Sałata rzymska
2  łyżek
Oliwa z oliwek
2  łyżek
Sok z cytryny
trochę
Sos czosnkowy WINIARY w butelce
2  plastrów
Chleb razowy
trochę
Kiełki
1  łyżka
Ocet jabłkowy
1 
Cebula
1  Płaska łyżka
Miód
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31 g
Wartość energetyczna
447 kcal
Tłuszcze
30.2 g
Białko
14.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz nowego pomysłu na przygotowanie pysznej kanapki z pieczenią? Zobacz, co dla ciebie przygotowaliśmy! Taka wersja kanapki sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na posiłek lunchowy. Soczysta pieczeń wspaniale komponuje się z podsmażoną sałatą rzymską i słodko-kwaśnym sosem z miodu i octu. Dopełnieniem całości jest Sos Czosnkowy WINIARY, który doda odrobinę czosnkowej pikantności. Serdecznie polecamy!

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    10 min
    Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmaż na średnim ogniu z 1 łyżką oliwy, aż zrobi się bardzo słodka i złocista – około 10 minut.
  • Krok 2

    1 min
    W misce wymieszaj ocet, miód i pozostałą oliwę. Dodaj gorącą cebulkę. Sos dokładnie wymieszaj, dopraw solą i dużą ilością pieprzu. Odstaw do ostygnięcia. Sos powinien być w smaku lekko kwaśny.
  • Krok 3

    1 min
    Kawałki pieczeni wymieszaj z przygotowanym wcześniej sosem.
  • Krok 4

    2 min
    Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Sałatę rzymską przekrój na pół i wrzuć na patelnię. Smaż sałatę około 2 minut, na końcu doprawiając solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  • Krok 5

    1 min
    Złóż kanapkę, układając kolejno: pieczywo, smażoną sałatę, mięso i Sos Czosnkowy WINIARY. Jeśli masz ochotę, dodaj kiełki.
Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

Krok 1 z 5

Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmaż na średnim ogniu z 1 łyżką oliwy, aż zrobi się bardzo słodka i złocista – około 10 minut.

Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

Krok 2 z 5

W misce wymieszaj ocet, miód i pozostałą oliwę. Dodaj gorącą cebulkę. Sos dokładnie wymieszaj, dopraw solą i dużą ilością pieprzu. Odstaw do ostygnięcia. Sos powinien być w smaku lekko kwaśny.

Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

Krok 3 z 5

Kawałki pieczeni wymieszaj z przygotowanym wcześniej sosem.

Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

Krok 4 z 5

Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Sałatę rzymską przekrój na pół i wrzuć na patelnię. Smaż sałatę około 2 minut, na końcu doprawiając solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

Krok 5 z 5

Złóż kanapkę, układając kolejno: pieczywo, smażoną sałatę, mięso i Sos Czosnkowy WINIARY. Jeśli masz ochotę, dodaj kiełki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Kuchnia europejska
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Przystawka
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kanapka z szynką z indyka

    Kanapka z szynką z indyka

    17 min Łatwy
  • Kanapka Drwala z kiełbasą

    Kanapka Drwala z kiełbasą

    15 min Łatwy
  • Kanapka z pastą z wędzonej makreli

    Kanapka z pastą z wędzonej makreli

    20 min Łatwy
  • Kanapka z pastą z awokado

    Kanapka z pastą z awokado

    18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu