Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY
15min
Łatwy
1
Pieczeń Wieprzowa z Łopatki
trochę
Sałata rzymska
2
łyżek
Oliwa z oliwek
2
łyżek
Sok z cytryny
2
plastrów
Chleb razowy
trochę
Kiełki
1
łyżka
Ocet jabłkowy
4
płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1
Cebula
1
Płaska łyżka
Miód
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
14.3 g
Węglowodany
30.74 g
Tłuszcze
46.35 g
Wartość energetyczna
588.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
10 min
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmaż na średnim ogniu z 1 łyżką oliwy, aż zrobi się bardzo słodka i złocista – około 10 minut.
Krok 2
1 min
W misce wymieszaj ocet, miód i pozostałą oliwę. Dodaj gorącą cebulkę. Sos dokładnie wymieszaj, dopraw solą i dużą ilością pieprzu. Odstaw do ostygnięcia. Sos powinien być w smaku lekko kwaśny.
Krok 3
1 min
Kawałki pieczeni wymieszaj z przygotowanym wcześniej sosem.
Krok 4
2 min
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Sałatę rzymską przekrój na pół i wrzuć na patelnię. Smaż sałatę około 2 minut, na końcu doprawiając solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Krok 5
1 min
Złóż kanapkę, układając kolejno: pieczywo, smażoną sałatę, mięso i Sos Czosnkowy WINIARY. Jeśli masz ochotę, dodaj kiełki.
Szukasz nowego pomysłu na przygotowanie pysznej kanapki z pieczenią? Zobacz, co dla ciebie przygotowaliśmy! Taka wersja kanapki sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na posiłek lunchowy. Soczysta pieczeń wspaniale komponuje się z podsmażoną sałatą rzymską i słodko-kwaśnym sosem z miodu i octu. Dopełnieniem całości jest Sos Czosnkowy WINIARY, który doda odrobinę czosnkowej pikantności. Serdecznie polecamy!
Komentarze 0