Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

0
15 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Pieczeń Wieprzowa z Łopatki
1 trochę
Sałata rzymska
2 łyżek
Oliwa z oliwek
2 łyżek
Sok z cytryny
2 plastrów
Chleb razowy
1 trochę
Kiełki
1 łyżka
Ocet jabłkowy
4 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Cebula
1 Płaska łyżka
Miód
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
46.35 g
Węglowodany
30.74 g
Wartość energetyczna
588.32 kcal
Białko
14.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
10 min
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmaż na średnim ogniu z 1 łyżką oliwy, aż zrobi się bardzo słodka i złocista – około 10 minut.
Krok 2
1 min
W misce wymieszaj ocet, miód i pozostałą oliwę. Dodaj gorącą cebulkę. Sos dokładnie wymieszaj, dopraw solą i dużą ilością pieprzu. Odstaw do ostygnięcia. Sos powinien być w smaku lekko kwaśny.
Krok 3
1 min
Kawałki pieczeni wymieszaj z przygotowanym wcześniej sosem.
Krok 4
2 min
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Sałatę rzymską przekrój na pół i wrzuć na patelnię. Smaż sałatę około 2 minut, na końcu doprawiając solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Krok 5
1 min
Złóż kanapkę, układając kolejno: pieczywo, smażoną sałatę, mięso i Sos Czosnkowy WINIARY. Jeśli masz ochotę, dodaj kiełki.
Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

Krok 1 z 5

Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmaż na średnim ogniu z 1 łyżką oliwy, aż zrobi się bardzo słodka i złocista – około 10 minut.

Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

Krok 2 z 5

W misce wymieszaj ocet, miód i pozostałą oliwę. Dodaj gorącą cebulkę. Sos dokładnie wymieszaj, dopraw solą i dużą ilością pieprzu. Odstaw do ostygnięcia. Sos powinien być w smaku lekko kwaśny.

Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

Krok 3 z 5

Kawałki pieczeni wymieszaj z przygotowanym wcześniej sosem.

Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

Krok 4 z 5

Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Sałatę rzymską przekrój na pół i wrzuć na patelnię. Smaż sałatę około 2 minut, na końcu doprawiając solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Kanapka z pieczenią i sosem czosnkowym WINIARY

Krok 5 z 5

Złóż kanapkę, układając kolejno: pieczywo, smażoną sałatę, mięso i Sos Czosnkowy WINIARY. Jeśli masz ochotę, dodaj kiełki.

Szukasz nowego pomysłu na przygotowanie pysznej kanapki z pieczenią? Zobacz, co dla ciebie przygotowaliśmy! Taka wersja kanapki sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na posiłek lunchowy. Soczysta pieczeń wspaniale komponuje się z podsmażoną sałatą rzymską i słodko-kwaśnym sosem z miodu i octu. Dopełnieniem całości jest Sos Czosnkowy WINIARY, który doda odrobinę czosnkowej pikantności. Serdecznie polecamy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika