Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapka z jajkiem sadzonym

(3)
11min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  plaster
Chleb pełnoziarnisty
1  plaster
Kiełbasa szynkowa
2  plastrów
Pomidor
1 
Jajko
1  łyżka
Masło
trochę
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
12.2 g
Węglowodany
17.03 g
Tłuszcze
33.3 g
Wartość energetyczna
414.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

11 min
Krok 1
3 min
Chleb posmaruj masłem. Na kromce połóż kiełbasę i plastry pomidora.
Krok 2
5 min
Usmaż jajko sadzone, tak aby żółtko było lekko ścięte.
Krok 3
1 min
Nałóż jajko na kanapkę.
Krok 4
2 min
Dopraw solą i pieprzem oraz udekoruj Majonezem i szczypiorkiem. Podawaj na ciepło.
Kanapka z jajkiem sadzonym

Krok 1 z 4

Chleb posmaruj masłem. Na kromce połóż kiełbasę i plastry pomidora.

Kanapka z jajkiem sadzonym

Krok 2 z 4

Usmaż jajko sadzone, tak aby żółtko było lekko ścięte.

Kanapka z jajkiem sadzonym

Krok 3 z 4

Nałóż jajko na kanapkę.

Kanapka z jajkiem sadzonym

Krok 4 z 4

Dopraw solą i pieprzem oraz udekoruj Majonezem i szczypiorkiem. Podawaj na ciepło.

Polska wersja amerykańskiego zestawu śniadaniowego: kanapka z jajkiem sadzonym, plasterkami kiełbasy szynkowej oraz pomidora na chlebie z ziarnami. Podajemy na ciepło, udekorowaną Majonezem Kanapkowym WINIARY i szczypiorkiem. Czerstwy chleb możemy najpierw podpiec w opiekaczu lub tosterze.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

4.3 z 5
4.3333333333333
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
11
22
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 02/27/2021 - 16:20 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 02/18/2021 - 08:45 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 02/18/2021 - 08:45 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha