Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kalafior smażony to dobry dodatek do dań, sczególnie ziemniaków i kotleta, frytek itp.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
15 min
Kalafior podziel na mniejsze części, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2
5 min
Margarynę rozgrzej w rondelku, dodaj bułkę tartą i smaż ją, aż się przyrumieni.
Krok 3
5 min
Do bułki dodaj ugotowanego kalafiora, przysmaż, dopraw do smaku ziarenkami Winiary.
Krok 1
z
3
Kalafior podziel na mniejsze części, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2
z
3
Margarynę rozgrzej w rondelku, dodaj bułkę tartą i smaż ją, aż się przyrumieni.
Krok 3
z
3
Do bułki dodaj ugotowanego kalafiora, przysmaż, dopraw do smaku ziarenkami Winiary.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0