Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj i pokrój w kostkę dynię Hokkaido. Umyj cebulę dymkę i pokrój w krążki. Papryczkę chilli umyj, usuń pestki i pokrój w drobną kostkę. Dokładnie umyj liście szpinaku.
Odcedź ciecierzycę.
W rondelku rozgrzej 1 łyżkę oleju. Krótko podsmaż dynię, chilli i dymkę. Wlej Pastę z Pomysłem na... Indyjskie curry, dodaj wodę i mleko kokosowe. Zagotuj całość.
Dodaj makaron Mie. Przykryj garnek i gotuj na średnim ogniu przez ok. 8 minut, aż dynia i makaron będą miękkie.
Dodaj ciecierzycę i młody szpinak i krótko podgrzej.
Ułóż w miseczkach i podawaj posypane kolendrą.