Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jednogarnkowe curry z dynią
Dodaj do CookBook

Jednogarnkowe curry z dynią

(0)
25 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest kulinarnyswiat
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Dynia hokkaido
40  g
Cebula dymka
50  g
Świeży szpinak baby
1 
Papryka chili
165  ml
Mleko kokosowe
265  g
Ciecierzyca z puszki, odsączona z zalewy
1  pęczek
Kolendra świeża
1  opakowanie
Pasta z Pomysłem na… Indyjskie curry WINIARY
300  ml
Woda
1  łyżka
Olej rzepakowy
50  g
Makaron mie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
52.8 g
Wartość energetyczna
446.4 kcal
Tłuszcze
21.6 g
Białko
14.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszny przepis na jesień. Gdy na dworze jest zimno i nieprzyjemnie - z tym curry możesz się ogrzać i zrelaksować. Jednogarnkowe kremowe danie z dynią, Pastą z Pomysłem na... Indyjskie curry, pikantną papryczką chili i świeżym szpinakiem jest gotowe w zaledwie 25 minut.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    6 min
    Umyj i pokrój w kostkę dynię Hokkaido. Umyj cebulę dymkę i pokrój w krążki. Papryczkę chilli umyj, usuń pestki i pokrój w drobną kostkę. Dokładnie umyj liście szpinaku.
  • krok 2

    1 min
    Odcedź ciecierzycę.
  • krok 3

    6 min
    W rondelku rozgrzej 1 łyżkę oleju. Krótko podsmaż dynię, chilli i dymkę. Wlej Pastę z Pomysłem na... Indyjskie curry, dodaj wodę i mleko kokosowe. Zagotuj całość.
  • Krok 4

    8 min
    Dodaj makaron Mie. Przykryj garnek i gotuj na średnim ogniu przez ok. 8 minut, aż dynia i makaron będą miękkie.
  • Krok 5

    3 min
    Dodaj ciecierzycę i młody szpinak i krótko podgrzej.
  • Krok 6

    1 min
    Ułóż w miseczkach i podawaj posypane kolendrą.
Jednogarnkowe curry z dynią

Krok 1 z 6

Krok 1 Krok 1

Umyj i pokrój w kostkę dynię Hokkaido. Umyj cebulę dymkę i pokrój w krążki. Papryczkę chilli umyj, usuń pestki i pokrój w drobną kostkę. Dokładnie umyj liście szpinaku.

Jednogarnkowe curry z dynią

krok 2 z 6

krok 2

Odcedź ciecierzycę.

Jednogarnkowe curry z dynią

krok 3 z 6

krok 3 krok 3 krok 3

W rondelku rozgrzej 1 łyżkę oleju. Krótko podsmaż dynię, chilli i dymkę. Wlej Pastę z Pomysłem na... Indyjskie curry, dodaj wodę i mleko kokosowe. Zagotuj całość.

Jednogarnkowe curry z dynią

Krok 4 z 6

Krok 4 Krok 4 Krok 4

Dodaj makaron Mie. Przykryj garnek i gotuj na średnim ogniu przez ok. 8 minut, aż dynia i makaron będą miękkie.

Jednogarnkowe curry z dynią

Krok 5 z 6

Krok 5 Krok 5 Krok 5

Dodaj ciecierzycę i młody szpinak i krótko podgrzej.

Jednogarnkowe curry z dynią

Krok 6 z 6

Krok 6 Krok 6 Krok 6

Ułóż w miseczkach i podawaj posypane kolendrą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Curry
  • Danie główne
  • Kuchnia indyjska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Makaron z brokułami i grzybami -  danie jednogarnkowe

    Makaron z brokułami i grzybami - danie jednogarnkowe

    19 min Łatwy
  • Jednogarnkowe danie z makaronem i sosem pomidorowym

    Jednogarnkowe danie z makaronem i sosem pomidorowym

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu