Jajecznica na boczku z cebulą
17min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
16.36 g
Węglowodany
4.63 g
Tłuszcze
37.08 g
Wartość energetyczna
419.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na smalcu.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w piórka, dodać do boczku i zeszklić.
Krok 3
2 min
Jajka wybić do garnuszka, dodać odrobinę soli.
Krok 4
5 min
Roztrzepać widelcem, dodać do boczku z cebulą i usmażyć.
Jajecznica na boczku z cebulą to propozycja na rewelacyjne i sycące śniadanie. Prosta kompozycja składników zachęca swoim aromatem i delikatnym smakiem. Jajecznicę na boczku z cebulą możesz podawać z kromkami świeżego chleba lub serwować bez dodatków. Warto jednak wierzch jajecznicy posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Komentarze 0