Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajecznica na boczku z cebulą to propozycja na rewelacyjne i sycące śniadanie. Prosta kompozycja składników zachęca swoim aromatem i delikatnym smakiem. Jajecznicę na boczku z cebulą możesz podawać z kromkami świeżego chleba lub serwować bez dodatków. Warto jednak wierzch jajecznicy posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na smalcu.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w piórka, dodać do boczku i zeszklić.
Krok 3
2 min
Jajka wybić do garnuszka, dodać odrobinę soli.
Krok 4
5 min
Roztrzepać widelcem, dodać do boczku z cebulą i usmażyć.
Krok 1
z
4
Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na smalcu.
Krok 2
z
4
Cebulę pokroić w piórka, dodać do boczku i zeszklić.
Krok 3
z
4
Jajka wybić do garnuszka, dodać odrobinę soli.
Krok 4
z
4
Roztrzepać widelcem, dodać do boczku z cebulą i usmażyć.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0