Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Indyk w pomarańczach
Dodaj do CookBook

Indyk w pomarańczach

(0)
2 godz 4 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1500  g
Udo indyka
4 
Pomarańcze
5  łyżek
Olej
1  łyżka
Mąka pszenna
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.6 g
Wartość energetyczna
767.2 kcal
Tłuszcze
42.9 g
Białko
75 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczony indyk w pomarańczach to świetne danie na rodzinny obiad. Jest bardzo efektowny, a przy tym całkiem prosty: mięso oprószamy przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i pieczemy, podlewając sokiem pomarańczowym. Gotową pieczeń podajemy z plastrami świeżej pomarańczy w pysznym sosie z dodatkiem WINIARY Przyprawy w płynie do zup, sosów i sałatek. Do tego kolorowy ryż i np. słodka surówka z marchewki i jabłka lub sałata ze śmietaną.

Przygotowanie

124 min
  • Krok 1

    10 min
    Uda wytrybuj, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 2

    5 min
    Pomarańcze dokładnie umyj, z dwóch wyciśnij sok.
  • Krok 3

    5 min
    Pozostałe dwie pomarańcze obierz i pokrój w plastry.
  • Krok 4

    2 min
    Mięso ułóż na blasze, polej olejem.
  • Krok 5

    90 min
    Piecz w nagrzanym piekarniku 1,5 godziny polewając sokiem z pomarańczy i sosem z pieczenia.
  • Krok 6

    5 min
    Po upieczeniu mięso pokrój ukośnie i ułóż na półmisku przekładając plastrami pomarańczy.
  • Krok 7

    3 min
    Mąkę rozprowadź z zimną wodą (około 100 ml).
  • Krok 8

    3 min
    Zagęść sos, dopraw Przyprawą w płynie.
  • Krok 9

    1 min
    Podawaj z kolorowym ryżem i surówkami.
Indyk w pomarańczach

Krok 1 z 9

Uda wytrybuj, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Indyk w pomarańczach

Krok 2 z 9

Pomarańcze dokładnie umyj, z dwóch wyciśnij sok.

Indyk w pomarańczach

Krok 3 z 9

Pozostałe dwie pomarańcze obierz i pokrój w plastry.

Indyk w pomarańczach

Krok 4 z 9

Mięso ułóż na blasze, polej olejem.

Indyk w pomarańczach

Krok 5 z 9

Piecz w nagrzanym piekarniku 1,5 godziny polewając sokiem z pomarańczy i sosem z pieczenia.

Indyk w pomarańczach

Krok 6 z 9

Po upieczeniu mięso pokrój ukośnie i ułóż na półmisku przekładając plastrami pomarańczy.

Indyk w pomarańczach

Krok 7 z 9

Mąkę rozprowadź z zimną wodą (około 100 ml).

Indyk w pomarańczach

Krok 8 z 9

Zagęść sos, dopraw Przyprawą w płynie.

Indyk w pomarańczach

Krok 9 z 9

Podawaj z kolorowym ryżem i surówkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kolacja
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kanapka z szynką z indyka

    Kanapka z szynką z indyka

    17 min Łatwy
  • Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    1 godz 25 min Łatwy
  • Delikatny kapuśniak na indyku z całymi pomidorami z puszki

    Delikatny kapuśniak na indyku z całymi pomidorami z puszki

    1 godz 9 min Łatwy
  • Zupa kapuściana z kapusty włoskiej na skrzydełkach z indyka

    Zupa kapuściana z kapusty włoskiej na skrzydełkach z indyka

    1 godz 21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu