Gulasz inaczej
104min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
38.48 g
Węglowodany
3.88 g
Tłuszcze
31.45 g
Wartość energetyczna
452.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
104 min
Krok 1
5 min
Mięso i cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso, dodaj cebulę i papryczkę, podsmaż.
Krok 3
80 min
POMYSŁ NA... przygotuj wg przepisu na opakowaniu, połącz z mięsem, duś około 60-80 minut.
Krok 4
5 min
Kiełbasę obierz z osłonki i pokrój w kostkę.
Krok 5
3 min
Do gulaszu dodaj kiełbasę i koncentrat pomidorowy.
Krok 6
1 min
Podawaj z kaszą jęczmienną.
Oryginalny WINIARY POMYSŁ NA... gulasz inaczej: z wołowiny i kiełbasy śląskiej, z pikantną nutką pepperoni, cebulą i pomidorowym koncentratem. Doskonały z perłową kaszą jęczmienną. Do takiego gulaszu pasuje sporo "jarzynek" np. fasolka szparagowa, kiszona lub pekińska kapusta, sałatka z pomidorów czy kiszony ogórek.
Komentarze 0