Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz inaczej

0
104 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy
500 g
Wołowina
1 
Cebula
3 łyżek
Oliwa z oliwek
1 
papryka peperoni
1 
Kiełbasa Śląska
1 łyżeczka
Koncentrat pomidorowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.88 g
Tłuszcze
31.45 g
Wartość energetyczna
452.84 kcal
Białko
38.48 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

104 min
Krok 1
5 min
Mięso i cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso, dodaj cebulę i papryczkę, podsmaż.
Krok 3
80 min
POMYSŁ NA... przygotuj wg przepisu na opakowaniu, połącz z mięsem, duś około 60-80 minut.
Krok 4
5 min
Kiełbasę obierz z osłonki i pokrój w kostkę.
Krok 5
3 min
Do gulaszu dodaj kiełbasę i koncentrat pomidorowy.
Krok 6
1 min
Podawaj z kaszą jęczmienną.
Gulasz inaczej

Krok 1 z 6

Mięso i cebulę pokrój w kostkę.

Gulasz inaczej

Krok 2 z 6

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso, dodaj cebulę i papryczkę, podsmaż.

Gulasz inaczej

Krok 3 z 6

POMYSŁ NA... przygotuj wg przepisu na opakowaniu, połącz z mięsem, duś około 60-80 minut.

Gulasz inaczej

Krok 4 z 6

Kiełbasę obierz z osłonki i pokrój w kostkę.

Gulasz inaczej

Krok 5 z 6

Do gulaszu dodaj kiełbasę i koncentrat pomidorowy.

Gulasz inaczej

Krok 6 z 6

Podawaj z kaszą jęczmienną.

Oryginalny WINIARY POMYSŁ NA... gulasz inaczej: z wołowiny i kiełbasy śląskiej, z pikantną nutką pepperoni, cebulą i pomidorowym koncentratem. Doskonały z perłową kaszą jęczmienną. Do takiego gulaszu pasuje sporo "jarzynek" np. fasolka szparagowa, kiszona lub pekińska kapusta, sałatka z pomidorów czy kiszony ogórek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika