Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smaczny, pięknie wyglądający deserek wykonany w głównej mierze z galaretki to ciekawy pomysł na podwieczorek dla całej rodziny. Mleko oraz cukier i Cukier Waniliowy WINIARY zagotuj razem, a następnie dodaj żelatynę i odstaw do stężenia. Rozpuść oddzielnie różnokolorowe galaretki, a gdy już stężeją pokrój je w kostki. Połącz ze sobą galaretki razem z mleczną masą i odstaw w formie do stężenia. Pyszny, łatwy po prostu znakomity deser już gotowy> Wykonaj już dziś galaretkę w salcesonie.
Przygotowanie
85 min
Krok 1
5 min
Mleko oraz cukier i Cukier Waniliowy WINIARY zagotować razem. Następnie wsypać żelatynę i wszystko razem wymieszać.
Krok 2
10 min
Każdą galaretkę osobno rozpuścić w 1 1/2 szklance wody i wylać je na miseczkę lub talerzyk do stężenia.
Krok 3
10 min
Gdy galaretki stężeją, pokroić je w kostkę. Następnie, kiedy mleko będzie ssiadłe, dodać do niego wszystkie kawałki galaretki. Tak przygotowaną masę wlać do jelita na salceson.
Krok 4
60 min
Odstawić do zimna, podawać pokrojone w plastry.
Krok 1
z
4
Mleko oraz cukier i Cukier Waniliowy WINIARY zagotować razem. Następnie wsypać żelatynę i wszystko razem wymieszać.
Krok 2
z
4
Każdą galaretkę osobno rozpuścić w 1 1/2 szklance wody i wylać je na miseczkę lub talerzyk do stężenia.
Krok 3
z
4
Gdy galaretki stężeją, pokroić je w kostkę. Następnie, kiedy mleko będzie ssiadłe, dodać do niego wszystkie kawałki galaretki. Tak przygotowaną masę wlać do jelita na salceson.
Krok 4
z
4
Odstawić do zimna, podawać pokrojone w plastry.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1