Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Galaretka w salcesonie

Galaretka w salcesonie

(0)
1 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Anja3107

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
5  dag
Żelatyna Winiary
1  l
Mleko
1  szklanka
Cukier
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1  opakowanie
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1  opakowanie
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
1  paczka
Galaretka smak lemoniada
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.22 g
Węglowodany
32.29 g
Tłuszcze
3.77 g
Wartość energetyczna
216.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smaczny, pięknie wyglądający deserek wykonany w głównej mierze z galaretki to ciekawy pomysł na podwieczorek dla całej rodziny. Mleko oraz cukier i Cukier Waniliowy WINIARY zagotuj razem, a następnie dodaj żelatynę i odstaw do stężenia. Rozpuść oddzielnie różnokolorowe galaretki, a gdy już stężeją pokrój je w kostki. Połącz ze sobą galaretki razem z mleczną masą i odstaw w formie do stężenia. Pyszny, łatwy po prostu znakomity deser już gotowy> Wykonaj już dziś galaretkę w salcesonie.

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    5 min
    Mleko oraz cukier i Cukier Waniliowy WINIARY zagotować razem. Następnie wsypać żelatynę i wszystko razem wymieszać.
  • Krok 2

    10 min
    Każdą galaretkę osobno rozpuścić w 1 1/2 szklance wody i wylać je na miseczkę lub talerzyk do stężenia.
  • Krok 3

    10 min
    Gdy galaretki stężeją, pokroić je w kostkę. Następnie, kiedy mleko będzie ssiadłe, dodać do niego wszystkie kawałki galaretki. Tak przygotowaną masę wlać do jelita na salceson.
  • Krok 4

    60 min
    Odstawić do zimna, podawać pokrojone w plastry.
Galaretka w salcesonie

Krok 1 z 4

Mleko oraz cukier i Cukier Waniliowy WINIARY zagotować razem. Następnie wsypać żelatynę i wszystko razem wymieszać.

Galaretka w salcesonie

Krok 2 z 4

Każdą galaretkę osobno rozpuścić w 1 1/2 szklance wody i wylać je na miseczkę lub talerzyk do stężenia.

Galaretka w salcesonie

Krok 3 z 4

Gdy galaretki stężeją, pokroić je w kostkę. Następnie, kiedy mleko będzie ssiadłe, dodać do niego wszystkie kawałki galaretki. Tak przygotowaną masę wlać do jelita na salceson.

Galaretka w salcesonie

Krok 4 z 4

Odstawić do zimna, podawać pokrojone w plastry.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
W Wiki

Bardzo pyszny przepis polecam serdecznie 🥰🥰

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto Filadelfia

    Ciasto Filadelfia

    1 godz 45 min Łatwy
  • Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami

    Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami

    47 min Średni
  • Galaretkowiec

    Galaretkowiec

    2 godz 42 min Łatwy
  • Deser akwarium

    Deser akwarium

    2 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu