Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Galaretka w salcesonie

(0)
1 godz 25 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Anja3107
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
5  dag
Żelatyna Winiary
1  l
Mleko
1  szklanka
Cukier
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1  opakowanie
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1  paczka
Galaretka smak lemoniada

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.22 g
Węglowodany
32.29 g
Tłuszcze
3.77 g
Wartość energetyczna
216.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
5 min
Mleko oraz cukier i Cukier Waniliowy WINIARY zagotować razem. Następnie wsypać żelatynę i wszystko razem wymieszać.
Krok 2
10 min
Każdą galaretkę osobno rozpuścić w 1 1/2 szklance wody i wylać je na miseczkę lub talerzyk do stężenia.
Krok 3
10 min
Gdy galaretki stężeją, pokroić je w kostkę. Następnie, kiedy mleko będzie ssiadłe, dodać do niego wszystkie kawałki galaretki. Tak przygotowaną masę wlać do jelita na salceson.
Krok 4
60 min
Odstawić do zimna, podawać pokrojone w plastry.
Galaretka w salcesonie

Krok 1 z 4

Mleko oraz cukier i Cukier Waniliowy WINIARY zagotować razem. Następnie wsypać żelatynę i wszystko razem wymieszać.

Galaretka w salcesonie

Krok 2 z 4

Każdą galaretkę osobno rozpuścić w 1 1/2 szklance wody i wylać je na miseczkę lub talerzyk do stężenia.

Galaretka w salcesonie

Krok 3 z 4

Gdy galaretki stężeją, pokroić je w kostkę. Następnie, kiedy mleko będzie ssiadłe, dodać do niego wszystkie kawałki galaretki. Tak przygotowaną masę wlać do jelita na salceson.

Galaretka w salcesonie

Krok 4 z 4

Odstawić do zimna, podawać pokrojone w plastry.

Smaczny, pięknie wyglądający deserek wykonany w głównej mierze z galaretki to ciekawy pomysł na podwieczorek dla całej rodziny. Mleko oraz cukier i Cukier Waniliowy WINIARY zagotuj razem, a następnie dodaj żelatynę i odstaw do stężenia. Rozpuść oddzielnie różnokolorowe galaretki, a gdy już stężeją pokrój je w kostki. Połącz ze sobą galaretki razem z mleczną masą i odstaw w formie do stężenia. Pyszny, łatwy po prostu znakomity deser już gotowy> Wykonaj już dziś galaretkę w salcesonie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha