Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

0
167 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 g
Suszone podgrzybki
500 g
Boczniaki
1 szklanka
Mleko
50 g
Seler naciowy
1 
Cebula
1 ząbek
Czosnek
2 liści
Kapusta włoska
3 łyżek
Masło
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.15 g
Węglowodany
16.05 g
Tłuszcze
12.12 g
Wartość energetyczna
191.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

167 min
Krok 1
120 min
Podgrzybki namocz w wodzie, natomiast boczniaki w mleku i odstaw na około 2 godziny.
Krok 2
10 min
Następnie odsącz grzyby i pokrój w paseczki. Seler, kapustę i cebulę również pokrój w paseczki, czosnek posiekaj.
Krok 3
5 min
Całość podsmaż na maśle.
Krok 4
30 min
Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj około 30 minut.
Krok 5
2 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.
Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 1 z 5

Podgrzybki namocz w wodzie, natomiast boczniaki w mleku i odstaw na około 2 godziny.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 2 z 5

Następnie odsącz grzyby i pokrój w paseczki. Seler, kapustę i cebulę również pokrój w paseczki, czosnek posiekaj.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 3 z 5

Całość podsmaż na maśle.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 4 z 5

Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj około 30 minut.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 5 z 5

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.

Wyjątkowo aromatyczne flaczki z suszonych grzybów i boczniaków, z selerem, włoską kapustą i cebulą na Bulionie z Grzybami leśnymi to prawdziwa gratka dla smakoszy grzybów. Grzyby muszą się moczyć przez dwie godziny, więc lepiej nie zabierać się za przygotowania w ostatniej chwili. Za to reszta dziecinnie prosta, łącznie z przyprawianiem, bo tu wystarczy przyprawa Ziarenka Smaku, Przyprawa w do zup, sosów i sałatek oraz majeranek. Podajemy z tostami z ciemnego pieczywa na zakwasie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika