Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wyjątkowo aromatyczne flaczki z suszonych grzybów i boczniaków, z selerem, włoską kapustą i cebulą na Bulionie z Grzybami leśnymi to prawdziwa gratka dla smakoszy grzybów. Grzyby muszą się moczyć przez dwie godziny, więc lepiej nie zabierać się za przygotowania w ostatniej chwili. Za to reszta dziecinnie prosta, łącznie z przyprawianiem, bo tu wystarczy przyprawa Ziarenka Smaku, Przyprawa w do zup, sosów i sałatek oraz majeranek. Podajemy z tostami z ciemnego pieczywa na zakwasie.
Przygotowanie
167 min
Krok 1
120 min
Podgrzybki namocz w wodzie, natomiast boczniaki w mleku i odstaw na około 2 godziny.
Krok 2
10 min
Następnie odsącz grzyby i pokrój w paseczki. Seler, kapustę i cebulę również pokrój w paseczki, czosnek posiekaj.
Krok 3
5 min
Całość podsmaż na maśle.
Krok 4
30 min
Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj około 30 minut.
Krok 5
2 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.
Krok 1
z
5
Podgrzybki namocz w wodzie, natomiast boczniaki w mleku i odstaw na około 2 godziny.
Krok 2
z
5
Następnie odsącz grzyby i pokrój w paseczki. Seler, kapustę i cebulę również pokrój w paseczki, czosnek posiekaj.
Krok 3
z
5
Całość podsmaż na maśle.
Krok 4
z
5
Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj około 30 minut.
Krok 5
z
5
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0