Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

(2)
2 godz 47 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion grzybowy z borowikami WINIARY
50  g
Suszone podgrzybki
500  g
Boczniaki
1  szklanka
Mleko
50  g
Seler naciowy
1 
Cebula
1  ząbek
Czosnek
2  liści
Kapusta włoska
3  łyżek
Masło
trochę
Pieprz czarny
trochę
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.15 g
Węglowodany
16.05 g
Tłuszcze
12.12 g
Wartość energetyczna
191.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wyjątkowo aromatyczne flaczki z suszonych grzybów i boczniaków, z selerem, włoską kapustą i cebulą na Bulionie z Grzybami leśnymi to prawdziwa gratka dla smakoszy grzybów. Grzyby muszą się moczyć przez dwie godziny, więc lepiej nie zabierać się za przygotowania w ostatniej chwili. Za to reszta dziecinnie prosta, łącznie z przyprawianiem, bo tu wystarczy przyprawa Ziarenka Smaku, Przyprawa w do zup, sosów i sałatek oraz majeranek. Podajemy z tostami z ciemnego pieczywa na zakwasie.

Przygotowanie

167 min
  • Krok 1

    120 min
    Podgrzybki namocz w wodzie, natomiast boczniaki w mleku i odstaw na około 2 godziny.
  • Krok 2

    10 min
    Następnie odsącz grzyby i pokrój w paseczki. Seler, kapustę i cebulę również pokrój w paseczki, czosnek posiekaj.
  • Krok 3

    5 min
    Całość podsmaż na maśle.
  • Krok 4

    30 min
    Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj około 30 minut.
  • Krok 5

    2 min
    Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.
Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 1 z 5

Podgrzybki namocz w wodzie, natomiast boczniaki w mleku i odstaw na około 2 godziny.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 2 z 5

Następnie odsącz grzyby i pokrój w paseczki. Seler, kapustę i cebulę również pokrój w paseczki, czosnek posiekaj.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 3 z 5

Całość podsmaż na maśle.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 4 z 5

Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj około 30 minut.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 5 z 5

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Grzyby
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Śledzie z suszonymi grzybami

    Śledzie z suszonymi grzybami

    1 godz 45 min Średni
  • Tarta z kapustą i grzybami

    Tarta z kapustą i grzybami

    2 godz 55 min Łatwy
  • Bigos z kapusty kiszonej

    Bigos z kapusty kiszonej

    3 godz 33 min Łatwy
  • Filet z kurczaka w sosie curry

    Filet z kurczaka w sosie curry

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu