Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków
Dodaj do CookBook

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

(2)
2 godz 47 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion grzybowy z borowikami WINIARY
50  g
Suszone podgrzybki
500  g
Boczniaki
1  szklanka
Mleko
50  g
Seler naciowy
1 
Cebula
1  ząbek
Czosnek
2  liści
Kapusta włoska
3  łyżek
Masło
trochę
Pieprz czarny
trochę
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16 g
Wartość energetyczna
192 kcal
Tłuszcze
12.1 g
Białko
8.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wyjątkowo aromatyczne flaczki z suszonych grzybów i boczniaków, z selerem, włoską kapustą i cebulą na Bulionie z Grzybami leśnymi to prawdziwa gratka dla smakoszy grzybów. Grzyby muszą się moczyć przez dwie godziny, więc lepiej nie zabierać się za przygotowania w ostatniej chwili. Za to reszta dziecinnie prosta, łącznie z przyprawianiem, bo tu wystarczy przyprawa Ziarenka Smaku, Przyprawa w do zup, sosów i sałatek oraz majeranek. Podajemy z tostami z ciemnego pieczywa na zakwasie.

Przygotowanie

167 min
  • Krok 1

    120 min
    Podgrzybki namocz w wodzie, natomiast boczniaki w mleku i odstaw na około 2 godziny.
  • Krok 2

    10 min
    Następnie odsącz grzyby i pokrój w paseczki. Seler, kapustę i cebulę również pokrój w paseczki, czosnek posiekaj.
  • Krok 3

    5 min
    Całość podsmaż na maśle.
  • Krok 4

    30 min
    Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj około 30 minut.
  • Krok 5

    2 min
    Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.
Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 1 z 5

Podgrzybki namocz w wodzie, natomiast boczniaki w mleku i odstaw na około 2 godziny.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 2 z 5

Następnie odsącz grzyby i pokrój w paseczki. Seler, kapustę i cebulę również pokrój w paseczki, czosnek posiekaj.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 3 z 5

Całość podsmaż na maśle.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 4 z 5

Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj około 30 minut.

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Krok 5 z 5

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Grzyby
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Flaczki z żołądków drobiowych

    Flaczki z żołądków drobiowych

    1 godz 47 min Łatwy
  • Flaczki z boczniaków

    Flaczki z boczniaków

    48 min Łatwy
  • Flaczki cielęce

    Flaczki cielęce

    49 min Łatwy
  • Tradycyjne flaczki wołowe - flaki jak u mamy

    Tradycyjne flaczki wołowe - flaki jak u mamy

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu