Filet z kurczaka z porem
45min
Łatwy
1 szczypta
1 łyżeczka
2
Pomidory
4
Pierś z kurczaka
3 łyżek
Olej rzepakowy
2
Por (biała część)
1 puszka
Czerwona fasola
1 trochę
Papryka czerwona
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
48.09 g
Węglowodany
21.36 g
Tłuszcze
17.44 g
Wartość energetyczna
439.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ósemki.
Krok 2
20 min
Filety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i papryką, smaż na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron przez około 20 minut. Po tym czasie zdejmij mięso z patelni i zabezpiecz przed wystudzeniem.
Krok 3
10 min
Oczyść pora i pokrój go w krążki, następnie usmaż do miękkości na tym samym tłuszczu.
Krok 4
3 min
Na patelnię z porem dodaj pomidory i odsączoną fasolę, dopraw całość Przyprawą w płynie i pieprzem.
Krok 5
5 min
Warzywa wyłóż na talerze, ułóż na nich filety pokrojone w plastry.
Krok 6
1 min
Podawaj ze smażonymi ziemniakami.
Jeżeli filet z piersi kurczaka jest dla Ciebie doskonałą podstawą do eksperymentowania w kuchni – wspomnijmy chociażby sprawdzony przepis na danie z piersi kurczaka z nadzieniem czy też pomysł kurczaka po tajsku z mlekiem kokosowym – z pewnością spodoba Ci się nasz prosty przepis na filet z kurczaka z porem.
Dla wzbogacenia kompozycji warto dodać do potrawy także przyprawy, szczególnie czerwoną paprykę i Ziarenka Smaku WINIARY oraz warzywa. Dla nas najlepsze okazały się pomidory i czerwona fasola, które podkreśliły włoski charakter dania. Potrawa smakuje wybornie z tradycyjną włoską bułką – ciabattą.
Komentarze 0