
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Fasolka szparagowa inaczej

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
2 minKrok 2
10 minKrok 3
8 minKrok 4
1 minKrok 5
3 minKrok 6
1 minKrok 7
2 minKrok 8
1 minKrok 9
3 minKrok 1 z 9
Na patelni rozgrzać masło. Wsypać umyte i pokrojone boczniaki.
Krok 2 z 9
Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli.
Krok 3 z 9
Podsmażyć przez 7-8 minut.
Krok 4 z 9
Następnie dodać pokruszone płatki kukurydziane.
Krok 5 z 9
Delikatnie przyrumienić.
Krok 6 z 9
Ugotowaną fasolkę odcedzić i osączyć.
Krok 7 z 9
Pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 8 z 9
Połączyć z boczniakami.
Krok 9 z 9
Wymieszać, doprawić do smaku, przyprawą, pieprzem i sosem sojowym, podgrzać i podawać.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0