Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Fasolka szparagowa inaczej

Fasolka szparagowa inaczej

(1)
31min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
30  dag
Fasolka szparagowa zielona
10  dag
Boczniaki
2  łyżek
Masło
3  łyżek
Płatki kukurydziane
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sos sojowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.51 g
Węglowodany
13.09 g
Tłuszcze
8.12 g
Wartość energetyczna
128.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Fasolka szparagowa w nowym wydaniu. Dodatek boczniaków, masła i płatków kukurydzianych sprawi, że z fasolki zrobimy idealne uzupełnienie do dania głównego. Pycha!

Przygotowanie

31 min
  • Krok 1

    2 min
    Na patelni rozgrzać masło. Wsypać umyte i pokrojone boczniaki.
  • Krok 2

    10 min
    Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli.
  • Krok 3

    8 min
    Podsmażyć przez 7-8 minut.
  • Krok 4

    1 min
    Następnie dodać pokruszone płatki kukurydziane.
  • Krok 5

    3 min
    Delikatnie przyrumienić.
  • Krok 6

    1 min
    Ugotowaną fasolkę odcedzić i osączyć.
  • Krok 7

    2 min
    Pokroić na mniejsze kawałki.
  • Krok 8

    1 min
    Połączyć z boczniakami.
  • Krok 9

    3 min
    Wymieszać, doprawić do smaku, przyprawą, pieprzem i sosem sojowym, podgrzać i podawać.
Fasolka szparagowa inaczej

Krok 1 z 9

Na patelni rozgrzać masło. Wsypać umyte i pokrojone boczniaki.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 2 z 9

Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 3 z 9

Podsmażyć przez 7-8 minut.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 4 z 9

Następnie dodać pokruszone płatki kukurydziane.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 5 z 9

Delikatnie przyrumienić.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 6 z 9

Ugotowaną fasolkę odcedzić i osączyć.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 7 z 9

Pokroić na mniejsze kawałki.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 8 z 9

Połączyć z boczniakami.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 9 z 9

Wymieszać, doprawić do smaku, przyprawą, pieprzem i sosem sojowym, podgrzać i podawać.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą

    Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą

    45 min Łatwy
  • Kasza gryczana z pieczarkami

    Kasza gryczana z pieczarkami

    25 min Łatwy
  • Makaron z kiełbasą i żółtym serem

    Makaron z kiełbasą i żółtym serem

    25 min Łatwy
  • Fasolka szparagowa smażona

    Fasolka szparagowa smażona

    38 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu