Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolka szparagowa w nowym wydaniu. Dodatek boczniaków, masła i płatków kukurydzianych sprawi, że z fasolki zrobimy idealne uzupełnienie do dania głównego. Pycha!
Przygotowanie
31 min
Krok 1
2 min
Na patelni rozgrzać masło. Wsypać umyte i pokrojone boczniaki.
Krok 2
10 min
Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli.
Krok 3
8 min
Podsmażyć przez 7-8 minut.
Krok 4
1 min
Następnie dodać pokruszone płatki kukurydziane.
Krok 5
3 min
Delikatnie przyrumienić.
Krok 6
1 min
Ugotowaną fasolkę odcedzić i osączyć.
Krok 7
2 min
Pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 8
1 min
Połączyć z boczniakami.
Krok 9
3 min
Wymieszać, doprawić do smaku, przyprawą, pieprzem i sosem sojowym, podgrzać i podawać.
Krok 1
z
9
Na patelni rozgrzać masło. Wsypać umyte i pokrojone boczniaki.
Krok 2
z
9
Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli.
Krok 3
z
9
Podsmażyć przez 7-8 minut.
Krok 4
z
9
Następnie dodać pokruszone płatki kukurydziane.
Krok 5
z
9
Delikatnie przyrumienić.
Krok 6
z
9
Ugotowaną fasolkę odcedzić i osączyć.
Krok 7
z
9
Pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 8
z
9
Połączyć z boczniakami.
Krok 9
z
9
Wymieszać, doprawić do smaku, przyprawą, pieprzem i sosem sojowym, podgrzać i podawać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0