Fasolka szparagowa inaczej
31min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.55 g
Węglowodany
13.07 g
Tłuszcze
9.08 g
Wartość energetyczna
136.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
31 min
Krok 1
2 min
Na patelni rozgrzać masło. Wsypać umyte i pokrojone boczniaki.
Krok 2
10 min
Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli.
Krok 3
8 min
Podsmażyć przez 7-8 minut.
Krok 4
1 min
Następnie dodać pokruszone płatki kukurydziane.
Krok 5
3 min
Delikatnie przyrumienić.
Krok 6
1 min
Ugotowaną fasolkę odcedzić i osączyć.
Krok 7
2 min
Pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 8
1 min
Połączyć z boczniakami.
Krok 9
3 min
Wymieszać, doprawić do smaku, przyprawą, pieprzem i sosem sojowym, podgrzać i podawać.
Fasolka szparagowa w nowym wydaniu. Dodatek boczniaków, masła i płatków kukurydzianych sprawi, że z fasolki zrobimy idealne uzupełnienie do dania głównego. Pycha!
Komentarze 0