Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fasolka szparagowa inaczej

0
31 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
40 dag
Fasolka szparagowa zielona
15 dag
Boczniaki
3 łyżek
Masło
4 łyżek
Płatki kukurydziane
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sos sojowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
3.55 g
Węglowodany
13.07 g
Tłuszcze
9.08 g
Wartość energetyczna
136.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
2 min
Na patelni rozgrzać masło. Wsypać umyte i pokrojone boczniaki.
Krok 2
10 min
Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli.
Krok 3
8 min
Podsmażyć przez 7-8 minut.
Krok 4
1 min
Następnie dodać pokruszone płatki kukurydziane.
Krok 5
3 min
Delikatnie przyrumienić.
Krok 6
1 min
Ugotowaną fasolkę odcedzić i osączyć.
Krok 7
2 min
Pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 8
1 min
Połączyć z boczniakami.
Krok 9
3 min
Wymieszać, doprawić do smaku, przyprawą, pieprzem i sosem sojowym, podgrzać i podawać.
Fasolka szparagowa inaczej

Krok 1 z 9

Na patelni rozgrzać masło. Wsypać umyte i pokrojone boczniaki.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 2 z 9

Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 3 z 9

Podsmażyć przez 7-8 minut.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 4 z 9

Następnie dodać pokruszone płatki kukurydziane.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 5 z 9

Delikatnie przyrumienić.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 6 z 9

Ugotowaną fasolkę odcedzić i osączyć.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 7 z 9

Pokroić na mniejsze kawałki.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 8 z 9

Połączyć z boczniakami.

Fasolka szparagowa inaczej

Krok 9 z 9

Wymieszać, doprawić do smaku, przyprawą, pieprzem i sosem sojowym, podgrzać i podawać.

Fasolka szparagowa w nowym wydaniu. Dodatek boczniaków, masła i płatków kukurydzianych sprawi, że z fasolki zrobimy idealne uzupełnienie do dania głównego. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika