Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Farsz z jarmużu i sera feta
Dodaj do CookBook

Farsz z jarmużu i sera feta

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
30  dag
Jarmuż
3  łyżek
Masło
2  ząbków
Czosnek
trochę
Pieprz czarny
10  dag
Ser feta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.7 g
Wartość energetyczna
184.1 kcal
Tłuszcze
14.7 g
Białko
7.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Najczęściej w przygotowaniu nadziewanych dań największą trudność sprawia wybranie odpowiedniego farszu. W dzisiejszej odsłonie przedstawiamy farsz z jarmużu i sera feta. Nadzienie doprawione jest pieprzem. Farsz z jarmużu możesz wykorzystać np. do naleśników lub pierogów.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    10 min
    Liście jarmużu umyć, usunąć grube nerwy, lekko obgotować, osączyć.
  • Krok 2

    5 min
    Podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawę Ziarenka smaku, wymieszać.
  • Krok 3

    20 min
    Całość przestudzić.
  • Krok 4

    5 min
    Następnie połączyć z pokrojonym w kostkę serem feta, doprawić do smaku pieprzem, wymieszać.
Farsz z jarmużu i sera feta

Krok 1 z 4

Liście jarmużu umyć, usunąć grube nerwy, lekko obgotować, osączyć.

Farsz z jarmużu i sera feta

Krok 2 z 4

Podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawę Ziarenka smaku, wymieszać.

Farsz z jarmużu i sera feta

Krok 3 z 4

Całość przestudzić.

Farsz z jarmużu i sera feta

Krok 4 z 4

Następnie połączyć z pokrojonym w kostkę serem feta, doprawić do smaku pieprzem, wymieszać.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz wigilijny z uszkami z farszem pieczarkowym

    Barszcz wigilijny z uszkami z farszem pieczarkowym

    2 godz 20 min Średni
  • Naleśniki - Sakiewki z farszem

    Naleśniki - Sakiewki z farszem

    1 godz 55 min Średni
  • Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

    Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

    1 godz Łatwy
  • Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    59 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu