Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką
Dodaj do CookBook

Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką

(0)
4 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Magda S
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Jajko
0.5  szklanka
Cukier
65  g
Mąka pszenna
80  g
Mąka ziemniaczana
1.5  łyżek
Kakao
2  łyżek
Woda
500  g
Twaróg
2 
Jajko
0.5  szklanka
Mleko 2%
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
100  g
Masło
0.75  szklanka
Cukier
3  łyżek
Puree z dyni
1  łyżeczka
Skórka z pomarańczy
3  szklanek
Puree z dyni
125  g
Masło
1.25  opakowań
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
0.75  szklanka
Cukier
4  kostek
Czekolada gorzka
trochę
Sok pomarańczowy
1  opakowanie
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
trochę
Bita śmietana
trochę
Czekoladowe wiórki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
73.9 g
Wartość energetyczna
556.7 kcal
Tłuszcze
25.1 g
Białko
13.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciemny biszkopt z masą serowo-dyniową, dyniowio- maslaną pianką z dodatkiem pomarańczy i galaretką. Każdy kto go spróbuje szybko sięgnie po drugi kawałek.

Przygotowanie

275 min
  • Krok 1

    20 min
    BISZKOPT: Mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao wymieszać, a następnie przesiać. 4 białka ubić, utrwalić cukrem (0,5 szklanki), stopniowo dodawać po jednym żółtku. Masę delikatnie połączyć drewnianą łyżką z mąką i wodą. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką formy o wymiarach 24x24 cm.
  • Krok 2

    30 min
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 st. C przez około 25-30 minut.Po ostudzeniu biszkopt przekroić.
  • Krok 3

    20 min
    MASA SEROWO-DYNIOWA: Ser przepuścić przez maszynkę razem z masłem (100 g). Dodać 2 jajka, puree z dyni, skórkę pomarańczową i cukier (0,75 szklanki). Zagotować. Budyń rozprowadzić w mleku. Wlać do sera. Gotować na małym ogniu, często mieszając przez około 5 minut. Ciepłą masę wylać na blat nasączonego pomarańczowym sokiem biszkopta. Nakryć drugim biszkoptem.
  • Krok 4

    20 min
    MASA DYNIOWO-POMARANCZOWA: Galaretkę (1,25 opakowania) rozpuścić w szklance wody. 125 g masła utrzeć z cukrem (0,75 szklanki) na puch, dodać puree z dyni, dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec wlać lekko tężejącą galaretkę. Delikatnie połączyć ze startą na tarce czekoladą. Masę wyłożyć na nasączone sokiem biszkopt. Pozostawić do stężenia.
  • Krok 5

    5 min
    Galaretkę (1 opakowanie) przygotować według przepisu. Tężejącą wylać na dyniowo-pomarańczową masę.
  • Krok 6

    180 min
    Pozostawić na kilka godzin w lodówce. Przed podaniem udekorować. SMACZNEGO :)
Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką

Krok 1 z 6

BISZKOPT: Mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao wymieszać, a następnie przesiać. 4 białka ubić, utrwalić cukrem (0,5 szklanki), stopniowo dodawać po jednym żółtku. Masę delikatnie połączyć drewnianą łyżką z mąką i wodą. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką formy o wymiarach 24x24 cm.

Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką

Krok 2 z 6

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 st. C przez około 25-30 minut.Po ostudzeniu biszkopt przekroić.

Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką

Krok 3 z 6

MASA SEROWO-DYNIOWA: Ser przepuścić przez maszynkę razem z masłem (100 g). Dodać 2 jajka, puree z dyni, skórkę pomarańczową i cukier (0,75 szklanki). Zagotować. Budyń rozprowadzić w mleku. Wlać do sera. Gotować na małym ogniu, często mieszając przez około 5 minut. Ciepłą masę wylać na blat nasączonego pomarańczowym sokiem biszkopta. Nakryć drugim biszkoptem.

Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką

Krok 4 z 6

MASA DYNIOWO-POMARANCZOWA: Galaretkę (1,25 opakowania) rozpuścić w szklance wody. 125 g masła utrzeć z cukrem (0,75 szklanki) na puch, dodać puree z dyni, dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec wlać lekko tężejącą galaretkę. Delikatnie połączyć ze startą na tarce czekoladą. Masę wyłożyć na nasączone sokiem biszkopt. Pozostawić do stężenia.

Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką

Krok 5 z 6

Galaretkę (1 opakowanie) przygotować według przepisu. Tężejącą wylać na dyniowo-pomarańczową masę.

Dyniowo- pomarańczowe ciasto z galaretką

Krok 6 z 6

Pozostawić na kilka godzin w lodówce. Przed podaniem udekorować. SMACZNEGO :)

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wegańskie curry dyniowo-kokosowe

    Wegańskie curry dyniowo-kokosowe

    35 min Łatwy
  • Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

    Krem dyniowo-pomidorowy ze ślimaczkami z naleśników z serem i bazylią

    1 godz Średni
  • Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

    Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

    2 godz 45 min Łatwy
  • Pączki gwiazdki z kremem dyniowo-pomarańczowym

    Pączki gwiazdki z kremem dyniowo-pomarańczowym

    2 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu