Drożdżówka bez drożdży
65min
Łatwy
1 opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2 łyżeczek
4
Jajko
5.33 szklanek
Mąka pszenna
2 szklanek
Cukier
1 szklanka
Mleko
1 szklanka
Olej
3 łyżek
Ocet
500 g
Truskawki
15 dag
Margaryna
3 łyżek
Wiórki kokosowe
.
Wartości odżywcze
Białko
6.02 g
Węglowodany
56.24 g
Tłuszcze
18.58 g
Wartość energetyczna
413.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Kruszonka: Zagnieć składniki kruszonki (Cukier 1/2 szklanki, Mąka pszenna 3/4 szklanki, Margaryna 15 dag, wiórki kokosowe) i włóż ją do lodówki.
Krok 2
5 min
Jajka ubij z cukrem, mąkę wymieszaj z proszkiem i cukrem wanilinowym, a mleko z olejem i octem.
Krok 3
5 min
Dodawaj je naprzemiennie do masy jajecznej, wymieszaj na jednolitą masę. Na wierzchu ułóż truskawki, posyp kruszonką.
Krok 4
50 min
Piecz 50 minut w 180 stopniach.
Drożdżówka, która na długo zostanie w naszej pamięci, nie tylko ze względu na fenomenalny smak, ale również na… brak drożdży! Dzięki temu ciasto dłużej zachowuje świeżość, nie tracąc przy tym nic na swojej apetyczności. Dzięki dodatkowi cukru waniliowego WINIARY, zyskujemy apetyczny aromat, który w połączeniu z truskawkami tworzy kompozycję, której nie sposób się oprzeć.
Komentarze 0