Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Drożdżówka bez drożdży

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
4 
Jajko
5.33 szklanek
Mąka pszenna
2 szklanek
Cukier
1 szklanka
Mleko
1 szklanka
Olej
3 łyżek
Ocet
500 g
Truskawki
15 dag
Margaryna
3 łyżek
Wiórki kokosowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
18.58 g
Wartość energetyczna
413.56 kcal
Białko
6.02 g
Węglowodany
56.24 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
5 min
Kruszonka: Zagnieć składniki kruszonki (Cukier 1/2 szklanki, Mąka pszenna 3/4 szklanki, Margaryna 15 dag, wiórki kokosowe) i włóż ją do lodówki.
Krok 2
5 min
Jajka ubij z cukrem, mąkę wymieszaj z proszkiem i cukrem wanilinowym, a mleko z olejem i octem.
Krok 3
5 min
Dodawaj je naprzemiennie do masy jajecznej, wymieszaj na jednolitą masę. Na wierzchu ułóż truskawki, posyp kruszonką.
Krok 4
50 min
Piecz 50 minut w 180 stopniach.
Drożdżówka bez drożdży

Krok 1 z 4

Składniki: Mąka pszenna, Cukier, Margaryna, Wiórki kokosowe

Kruszonka: Zagnieć składniki kruszonki (Cukier 1/2 szklanki, Mąka pszenna 3/4 szklanki, Margaryna 15 dag, wiórki kokosowe) i włóż ją do lodówki.

Drożdżówka bez drożdży

Krok 2 z 4

Jajka ubij z cukrem, mąkę wymieszaj z proszkiem i cukrem wanilinowym, a mleko z olejem i octem.

Drożdżówka bez drożdży

Krok 3 z 4

Dodawaj je naprzemiennie do masy jajecznej, wymieszaj na jednolitą masę. Na wierzchu ułóż truskawki, posyp kruszonką.

Drożdżówka bez drożdży

Krok 4 z 4

Piecz 50 minut w 180 stopniach.

Drożdżówka, która na długo zostanie w naszej pamięci, nie tylko ze względu na fenomenalny smak, ale również na… brak drożdży! Dzięki temu ciasto dłużej zachowuje świeżość, nie tracąc przy tym nic na swojej apetyczności. Dzięki dodatkowi cukru waniliowego WINIARY, zyskujemy apetyczny aromat, który w połączeniu z truskawkami tworzy kompozycję, której nie sposób się oprzeć.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika