Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Drożdżówka, która na długo zostanie w naszej pamięci, nie tylko ze względu na fenomenalny smak, ale również na… brak drożdży! Dzięki temu ciasto dłużej zachowuje świeżość, nie tracąc przy tym nic na swojej apetyczności. Dzięki dodatkowi cukru waniliowego WINIARY, zyskujemy apetyczny aromat, który w połączeniu z truskawkami tworzy kompozycję, której nie sposób się oprzeć.
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Kruszonka: Zagnieć składniki kruszonki (Cukier 1/2 szklanki, Mąka pszenna 3/4 szklanki, Margaryna 15 dag, wiórki kokosowe) i włóż ją do lodówki.
Krok 2
5 min
Jajka ubij z cukrem, mąkę wymieszaj z proszkiem i cukrem wanilinowym, a mleko z olejem i octem.
Krok 3
5 min
Dodawaj je naprzemiennie do masy jajecznej, wymieszaj na jednolitą masę. Na wierzchu ułóż truskawki, posyp kruszonką.
Kruszonka: Zagnieć składniki kruszonki (Cukier 1/2 szklanki, Mąka pszenna 3/4 szklanki, Margaryna 15 dag, wiórki kokosowe) i włóż ją do lodówki.
Krok 2
z
4
Jajka ubij z cukrem, mąkę wymieszaj z proszkiem i cukrem wanilinowym, a mleko z olejem i octem.
Krok 3
z
4
Dodawaj je naprzemiennie do masy jajecznej, wymieszaj na jednolitą masę. Na wierzchu ułóż truskawki, posyp kruszonką.
Krok 4
z
4
Piecz 50 minut w 180 stopniach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0