Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pączki oponki albo Donutsy jak kto woli z ksylitolem zamiast cukru i smażone w oleju kokosowym.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Z 3 łyżki mąki, letniego mleka, cukru i drożdży przygotuj rozczyn. Poczekaj ok. 20 minut aż wyrośnie. Następnie, resztę składników połącz z gotowym rozczynem
Krok 2
10 min
Zagnieć gładkie ciasto i rozwałkuj na około 1 cm grubości. Szklanką wytnij kółka, a kieliszkiem małe dziurki w środku
Krok 3
20 min
Tak przygotowane pączki wstaw do piekarnika nagrzanego do 60 stopni na 20 minut do wyrośnięcia
Krok 4
15 min
W między czasie olej kokosowy przełóż do dużego garnka. Kiedy będzie już bardzo rozgrzany, delikatnie wkładaj do niego wyrośnięte pączki po 2-3 sztuki na raz. Smaż około 40 sekund z każdej strony
Krok 5
5 min
Po wystygnięciu udekoruj oponki lukrem z ksylitolu i posyp posypką
Krok 1
z
5
Z 3 łyżki mąki, letniego mleka, cukru i drożdży przygotuj rozczyn. Poczekaj ok. 20 minut aż wyrośnie. Następnie, resztę składników połącz z gotowym rozczynem
Krok 2
z
5
Zagnieć gładkie ciasto i rozwałkuj na około 1 cm grubości. Szklanką wytnij kółka, a kieliszkiem małe dziurki w środku
Krok 3
z
5
Tak przygotowane pączki wstaw do piekarnika nagrzanego do 60 stopni na 20 minut do wyrośnięcia
Krok 4
z
5
W między czasie olej kokosowy przełóż do dużego garnka. Kiedy będzie już bardzo rozgrzany, delikatnie wkładaj do niego wyrośnięte pączki po 2-3 sztuki na raz. Smaż około 40 sekund z każdej strony
Krok 5
z
5
Po wystygnięciu udekoruj oponki lukrem z ksylitolu i posyp posypką
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0