Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Deviled eggs, czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Deviled eggs, czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

(1)
14min
Łatwy
Autorem przepisu jest David Gaboriaud

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8 
Jajko
75  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżeczka
Papryczka suszona chili
1  łyżka
Sos sriracha
trochę
Sok z cytryny
1  łyżka
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.93 g
Węglowodany
1.93 g
Tłuszcze
23.86 g
Wartość energetyczna
278.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lubisz pożywne śniadania z jajkiem w roli głównej, ale szukasz pomysłu, jak można je oryginalnie przyrządzić? Zapomnij na chwilę o jajecznicy i skosztuj pikantnych deviled eggs z dodatkiem chili, sosu sriracha i majonezu. Ich przygotowanie zajmie ci tylko kilka minut, zwłaszcza jeśli skorzystasz z naszych wskazówek. Deviled eggs to pyszna alternatywa dla zwykłych jaj na twardo czy sadzonych. Podawaj je z chrupiącymi grzankami i delektuj się wyjątkowym śniadaniem!

Przygotowanie

14 min
  • Krok 1

    5 min
    Jajka ugotuj na twardo.
  • Krok 2

    3 min
    Obierz, przekrój na pół, wyciągnij żółtka.
  • Krok 3

    2 min
    Żółtka zagniataj widelcem i wymieszaj z majonezem i srirachą.
  • Krok 4

    1 min
    Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
  • Krok 5

    2 min
    Nadziewaj połówki białek pastą z żółtek jaj.
  • Krok 6

    1 min
    Udekoruj połówki jajka płatkami chili i szczypiorkiem. Devilled eggs serwuj najlepiej od razu.
Deviled eggs, czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 1 z 6

Jajka ugotuj na twardo.

Deviled eggs, czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 2 z 6

Obierz, przekrój na pół, wyciągnij żółtka.

Deviled eggs, czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 3 z 6

Żółtka zagniataj widelcem i wymieszaj z majonezem i srirachą.

Deviled eggs, czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 4 z 6

Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.

Deviled eggs, czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 5 z 6

Nadziewaj połówki białek pastą z żółtek jaj.

Deviled eggs, czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 6 z 6

Udekoruj połówki jajka płatkami chili i szczypiorkiem. Devilled eggs serwuj najlepiej od razu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Jajka
  • Przystawka
  • Śniadanie
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka faszerowane z pieczarkami

    Jajka faszerowane z pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Jajka faszerowane wiosenne

    Jajka faszerowane wiosenne

    14 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką

    Jajka faszerowane szynką

    25 min Łatwy
  • Jajka w sosie tatarskim

    Jajka w sosie tatarskim

    23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu