Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz pożywne śniadania z jajkiem w roli głównej, ale szukasz pomysłu, jak można je oryginalnie przyrządzić? Zapomnij na chwilę o jajecznicy i skosztuj pikantnych deviled eggs z dodatkiem chili, sosu sriracha i majonezu. Ich przygotowanie zajmie ci tylko kilka minut, zwłaszcza jeśli skorzystasz z naszych wskazówek. Deviled eggs to pyszna alternatywa dla zwykłych jaj na twardo czy sadzonych. Podawaj je z chrupiącymi grzankami i delektuj się wyjątkowym śniadaniem!
Przygotowanie
14 min
Krok 1
5 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
3 min
Obierz, przekrój na pół, wyciągnij żółtka.
Krok 3
2 min
Żółtka zagniataj widelcem i wymieszaj z majonezem i srirachą.
Krok 4
1 min
Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
Krok 5
2 min
Nadziewaj połówki białek pastą z żółtek jaj.
Krok 6
1 min
Udekoruj połówki jajka płatkami chili i szczypiorkiem. Devilled eggs serwuj najlepiej od razu.
Krok 1
z
6
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
z
6
Obierz, przekrój na pół, wyciągnij żółtka.
Krok 3
z
6
Żółtka zagniataj widelcem i wymieszaj z majonezem i srirachą.
Krok 4
z
6
Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
Krok 5
z
6
Nadziewaj połówki białek pastą z żółtek jaj.
Krok 6
z
6
Udekoruj połówki jajka płatkami chili i szczypiorkiem. Devilled eggs serwuj najlepiej od razu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0