Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Deser na skos to idealna propozycja dla tych, którzy oprócz słodkiego smaku owoców cenią sobie również proste i efektowne rozwiązania, którymi mogą zaskakiwać podczas spotkań z przyjaciółmi i rodziną. Owocowy deser z winogronową galaretką przezroczystą WINIARY i owocami czerwonej porzeczki oraz mango z pewnością spełni wymagania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sprawdź nasz przepis na deser na skos!
Przygotowanie
330 min
Krok 1
10 min
Przygotuj Galaretkę Przezroczystą według instrukcji na opakowaniu i odstaw do ostudzenia. Wystudzoną galaretkę przelej do pucharków lub kieliszków i ustaw pod skosem w lodówce.
Krok 2
240 min
W międzyczasie rozmroź mrożone truskawki.
Krok 3
15 min
Galaretkę o smaku truskawkowym rozpuść w ok. 70 ml gorącej wody, a następnie wystudź. Truskawki zmiksuj, dodaj do nich wystudzoną galaretkę i całość wymieszaj.
Krok 4
5 min
Mus truskawkowy delikatnie wylej na stężałą w pucharkach galaretkę. Wstaw do lodówki do stężenia.
Krok 5
15 min
Mango obierz, usuń pestkę i zmiksuj na gładki mus. Opcjonalnie możesz dodać również 100 gramów serka homogenizowanego.
Krok 6
3 min
Na stężały mus truskawkowy wylej mus mango.
Krok 7
2 min
Udekoruj listkami mięty lub owocami.
Krok 1
z
7
Przygotuj Galaretkę Przezroczystą według instrukcji na opakowaniu i odstaw do ostudzenia. Wystudzoną galaretkę przelej do pucharków lub kieliszków i ustaw pod skosem w lodówce.
Krok 2
z
7
W międzyczasie rozmroź mrożone truskawki.
Krok 3
z
7
Galaretkę o smaku truskawkowym rozpuść w ok. 70 ml gorącej wody, a następnie wystudź. Truskawki zmiksuj, dodaj do nich wystudzoną galaretkę i całość wymieszaj.
Krok 4
z
7
Mus truskawkowy delikatnie wylej na stężałą w pucharkach galaretkę. Wstaw do lodówki do stężenia.
Krok 5
z
7
Mango obierz, usuń pestkę i zmiksuj na gładki mus. Opcjonalnie możesz dodać również 100 gramów serka homogenizowanego.
Krok 6
z
7
Na stężały mus truskawkowy wylej mus mango.
Krok 7
z
7
Udekoruj listkami mięty lub owocami.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0