Deser na skos
5 godz 30 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.49 g
Węglowodany
27.64 g
Tłuszcze
0.62 g
Wartość energetyczna
116.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
330 min
Krok 1
10 min
Przygotuj Galaretkę Przezroczystą według instrukcji na opakowaniu i odstaw do ostudzenia. Wystudzoną galaretkę przelej do pucharków lub kieliszków i ustaw pod skosem w lodówce.
Krok 2
240 min
W międzyczasie rozmroź mrożone truskawki.
Krok 3
15 min
Galaretkę o smaku truskawkowym rozpuść w ok. 70 ml gorącej wody, a następnie wystudź. Truskawki zmiksuj, dodaj do nich wystudzoną galaretkę i całość wymieszaj.
Krok 4
5 min
Mus truskawkowy delikatnie wylej na stężałą w pucharkach galaretkę. Wstaw do lodówki do stężenia.
Krok 5
15 min
Mango obierz, usuń pestkę i zmiksuj na gładki mus. Opcjonalnie możesz dodać również 100 gramów serka homogenizowanego.
Krok 6
3 min
Na stężały mus truskawkowy wylej mus mango.
Krok 7
2 min
Udekoruj listkami mięty lub owocami.
Deser na skos to idealna propozycja dla tych, którzy oprócz słodkiego smaku owoców cenią sobie również proste i efektowne rozwiązania, którymi mogą zaskakiwać podczas spotkań z przyjaciółmi i rodziną. Owocowy deser z winogronową galaretką przezroczystą WINIARY i owocami czerwonej porzeczki oraz mango z pewnością spełni wymagania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sprawdź nasz przepis na deser na skos!
Komentarze 0