Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Deser na skos

(0)
5 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
1  opakowanie
Galaretka o smaku truskawkowym WINIARY
400  g
Truskawki
1 
Mango
trochę
Mięta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.57 g
Węglowodany
22.14 g
Tłuszcze
0.62 g
Wartość energetyczna
152.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Deser na skos to idealna propozycja dla tych, którzy oprócz słodkiego smaku owoców cenią sobie również proste i efektowne rozwiązania, którymi mogą zaskakiwać podczas spotkań z przyjaciółmi i rodziną. Owocowy deser z winogronową galaretką przezroczystą WINIARY i owocami czerwonej porzeczki oraz mango z pewnością spełni wymagania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sprawdź nasz przepis na deser na skos!

Przygotowanie

330 min
  • Krok 1

    10 min
    Przygotuj Galaretkę Przezroczystą według instrukcji na opakowaniu i odstaw do ostudzenia. Wystudzoną galaretkę przelej do pucharków lub kieliszków i ustaw pod skosem w lodówce.
  • Krok 2

    240 min
    W międzyczasie rozmroź mrożone truskawki.
  • Krok 3

    15 min
    Galaretkę o smaku truskawkowym rozpuść w ok. 70 ml gorącej wody, a następnie wystudź. Truskawki zmiksuj, dodaj do nich wystudzoną galaretkę i całość wymieszaj.
  • Krok 4

    5 min
    Mus truskawkowy delikatnie wylej na stężałą w pucharkach galaretkę. Wstaw do lodówki do stężenia.
  • Krok 5

    15 min
    Mango obierz, usuń pestkę i zmiksuj na gładki mus. Opcjonalnie możesz dodać również 100 gramów serka homogenizowanego.
  • Krok 6

    3 min
    Na stężały mus truskawkowy wylej mus mango.
  • Krok 7

    2 min
    Udekoruj listkami mięty lub owocami.
Deser na skos

Krok 1 z 7

Przygotuj Galaretkę Przezroczystą według instrukcji na opakowaniu i odstaw do ostudzenia. Wystudzoną galaretkę przelej do pucharków lub kieliszków i ustaw pod skosem w lodówce.

Deser na skos

Krok 2 z 7

W międzyczasie rozmroź mrożone truskawki.

Deser na skos

Krok 3 z 7

Galaretkę o smaku truskawkowym rozpuść w ok. 70 ml gorącej wody, a następnie wystudź. Truskawki zmiksuj, dodaj do nich wystudzoną galaretkę i całość wymieszaj.

Deser na skos

Krok 4 z 7

Mus truskawkowy delikatnie wylej na stężałą w pucharkach galaretkę. Wstaw do lodówki do stężenia.

Deser na skos

Krok 5 z 7

Mango obierz, usuń pestkę i zmiksuj na gładki mus. Opcjonalnie możesz dodać również 100 gramów serka homogenizowanego.

Deser na skos

Krok 6 z 7

Na stężały mus truskawkowy wylej mus mango.

Deser na skos

Krok 7 z 7

Udekoruj listkami mięty lub owocami.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    3 godz 30 min Łatwy
  • Deser z galaretek i serka waniliowego

    8 godz 20 min Łatwy
  • Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami

    1 godz 12 min Łatwy
  • Galaretka z borówkami

    2 godz 28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu