Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Możesz przygotować to danie z tego co Ci zostało, ale jeżeli potrzebujesz inspiracji, ugotuj je według naszego przepisu. Cokolwiek dodasz - będzie pysznie. I nic się nie zmarnuje! Curry z kurczakiem, groszkiem i marchewką to jeden z tych przepisów, który idealnie sprawdzi się, gdy nie masz czasu na wielogodzinne gotowanie oraz chcesz wykorzystać składniki, które w danej chwili masz w swojej kuchni lub spiżarni. Nie przegap tego przepisu!
Curry z kurczakiem – szybki obiad dla zabieganych
Naszego kurczaka w curry z warzywami przygotujesz w mniej niż 15 minut! Nie potrzebujesz też żadnych trudno dostępnych składników. Bazą jest sos curry, który zrobisz z WINIARY Pomysł na… curry z tego co zostało, wody i odrobiny śmietanki (jeśli chcesz, możesz ją też zamienić na mleko kokosowe). Do tego pokrojona w kostkę pierś kurczaka i ulubione warzywa. My wybraliśmy cebulę, marchewkę i groszek konserwowy, ale pasują tu również cukinia, papryka, brokuły czy groszek cukrowy. Smacznego!
Szukasz kolejnych inspiracji na dania w stylu zero waste? Sprawdź też inne przepisy na stronie WINIARY. Znajdziesz tu mnóstwo ciekawych pomysłów na potrawy z wykorzystaniem łatwo dostępnych składników, które znajdziesz w swojej kuchni.
W garnku na gorącym oleju podsmaż pokrojone mięso. Następnie dodaj pokrojone warzywa i smaż razem kilka minut.
Zawartość opakowania WINIARY Pomysł na… curry dobrze wymieszaj z 300 ml zimnej wody i 50 ml śmietanki.
Tak przygotowaną mieszanką zalej całe danie, zagotuj i duś pod przykryciem na średnim ogniu przez 5 minut.
Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem.