Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Curry z jarmużu ze słodkimi ziemniakami
Dodaj do CookBook

Curry z jarmużu ze słodkimi ziemniakami

(0)
26 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Bataty
200  g
Jarmuż
1  łyżka
Olej słonecznikowy
100  ml
Woda
1  puszka
Mleko kokosowe
2  łyżek
Pasta curry
1  łyżka
Masło orzechowe
2  łyżek
Sok z limonki
180  g
Chlebki Naan
3  łyżek
Pestki granatu
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
82.2 g
Wartość energetyczna
511.8 kcal
Tłuszcze
17.8 g
Białko
12.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Masz ochotę na wegańskie curry? Wypróbuj nasze kremowe curry z jarmużem, batatami i chrupiącymi pestkami granatu jako posypką. Idealny komfortowy posiłek na każdą porę roku!

Przygotowanie

26 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Krok 2

    5 min
    Obierz bataty i pokrój je w małe kostki. Jarmuż umyj i pokrój w paski.
  • Krok 3

    14 min
    Rozgrzej olej na dużej patelni, dodaj pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki i smaż przez 4 minuty. Dodaj wodę i mleko kokosowe i wymieszaj z pastą curry. Doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu. Zamieszaj od czasu do czasu.
  • Krok 4

    5 min
    Wmieszaj masło orzechowe, dodaj jarmuż i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 4 min. Upiecz chlebek naan w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 5

    1 min
    Dopraw sokiem z limonki. Podawaj na głębokich talerzach. Całość posyp pestkami granatu.
Curry z jarmużu ze słodkimi ziemniakami

Krok 1 z 5

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Curry z jarmużu ze słodkimi ziemniakami

Krok 2 z 5

Obierz bataty i pokrój je w małe kostki. Jarmuż umyj i pokrój w paski.

Curry z jarmużu ze słodkimi ziemniakami

Krok 3 z 5

Rozgrzej olej na dużej patelni, dodaj pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki i smaż przez 4 minuty. Dodaj wodę i mleko kokosowe i wymieszaj z pastą curry. Doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu. Zamieszaj od czasu do czasu.

Curry z jarmużu ze słodkimi ziemniakami

Krok 4 z 5

Wmieszaj masło orzechowe, dodaj jarmuż i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 4 min. Upiecz chlebek naan w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Curry z jarmużu ze słodkimi ziemniakami

Krok 5 z 5

Dopraw sokiem z limonki. Podawaj na głębokich talerzach. Całość posyp pestkami granatu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez wieprzowiny
  • Danie główne
  • Kuchnia indyjska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak curry z mlekiem kokosowym po tajsku

    Kurczak curry z mlekiem kokosowym po tajsku

    45 min Średni
  • Tajska zupa rybna z curry

    Tajska zupa rybna z curry

    40 min Średni
  • Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

    Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

    1 godz 4 min Łatwy
  • Grzanki z grillowanymi gruszkami curry

    Grzanki z grillowanymi gruszkami curry

    26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu